Expiră certificatul verde în România! Mai sunt doar câteva zile, ce poți face pentru prelungire

Publicat in Ştiri Naţionale 21 Ianuarie 2022 Actualizat: 22 Ianuarie 2022 2351 ori
Google+ WhatsApp
Expiră certificatul verde în România! Mai sunt doar câteva zile, ce poți face pentru prelungire
Expiră certificatul verde în România! Mai sunt doar câteva zile, ce poți face pentru prelungire

Alexandru Rafila a dat cea mai proastă veste pentru milioane de români care nu și-au făcut încă doza booster. Valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de intervalul de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării, a explicat ministrul Sănătății.

Oficialul a avertizat, joi, că începând cu data de 1 februarie 2021 expiră certificatul verde digital pentru cei care nu și-au făcut încă doza booster, adică a treia doză de vaccin. Acesta spune că este vorba de o directivă europeană care a impus noile reguli.

Certificatul Covid, valabil 9 luni
Astfel, cei cu două doze vor fi obligați să o facă și pe a treia dacă vor să își mențină drepturile pe care le au în prezent în pandemie.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării", a explicat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a mai spus că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării. „Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză", a mai transmis ministrul Sănătăți.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.