Apa de ploaie? Omicron trece şi peste a patra doză de vaccin

Publicat in Ştiri Naţionale 18 Ianuarie 2022 514 ori
Google+ WhatsApp
Apa de ploaie? Omicron trece şi peste a patra doză de vaccin
Apa de ploaie? Omicron trece şi peste a patra doză de vaccin

A patra doză a vaccinului anti-COVID-19 duce la creşterea anticorpilor la niveluri mai mari decât după doza a treia, însă nu ajunge pentru a preveni în fața Omicron, potrivit unui studiu preliminar din Israel.

Centrul Medical Sheba din Israel a administrat a doua serie de vaccinuri în cadrul unui studiu în rândul angajaților săi și studiază efectul serului Pfizer la 154 de persoane după două săptămâni și al serului Moderna la 120 de persoane după o săptămână, a declarat Gili Regev-Yochay, directorul Unității de Boli Infecțioase, conform Reuters.

Rezultatele au fost comparate cu cele obținute de un grup de control care nu a primit a patra injecție.

În plus, cei vaccinați cu Moderna primiseră anterior trei injecții cu vaccinul de la Pfizer, a precizat spitalul.

Vaccinurile au dus la o creștere a numărului de anticorpi „chiar puțin mai mare decât după a treia doză", a declarat Regev-Yochay: „cu toate acestea, nu este, probabil, suficient în fața Omicron".

„Știm până acum că nivelul de anticorpi necesar pentru a proteja și pentru a nu fi infectat de Omicron este probabil prea mare pentru vaccin, chiar dacă este un vaccin bun", a adăugat Gili Regev-Yochay.

Rezultatele, despre care spitalul a spus că sunt primele de acest fel din lume, sunt preliminare și nu au fost încă publicate.

Israelul a fost cea mai rapidă țară care a introdus vaccinările inițiale împotriva COVID-19 în urmă cu un an, iar luna trecută a început să ofere o a patra doză celor mai vulnerabili sau expuți la risc ridicat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.