Specialiștii avertizează: Numărul celor care fac gripă și COVID în același timp va exploda. Cât de grave sunt cazurile de „flurona” și cum pot fi evitate

Publicat in Ştiri Naţionale 11 Ianuarie 2022 655 ori
Google+ WhatsApp
Specialiștii avertizează: Numărul celor care fac gripă și COVID în același timp va exploda. Cât de grave sunt cazurile de „flurona” și cum pot fi evitate
Specialiștii avertizează: Numărul celor care fac gripă și COVID în același timp va exploda. Cât de grave sunt cazurile de „flurona” și cum pot fi evitate

Pandeia a scos la iveală un fenomen care, până acum, a trecut relativ neobservat: poți fi infectat cu COVID-19 și gripă în același timp. Datorită internetului, fenomenul are chiar și un nume — „flurona". Și probabil că se va întâmpla mult mai des în această iarnă, pe măsură ce sezonul gripei începe și varianta extrem de contagioasă Omicron continuă să crească, scrie healthday.com.

Cât de răspândită este de fapt Florona
Deși ideea de a lupta atât cu gripa, cât și cu COVID-19 ar putea suna terifiantă, aceleași măsuri folosite pentru a preveni răspândirea COVID-19 funcționează și împotriva gripei, inclusiv masca și distanțarea socială. Și, foarte important, există vaccinuri disponibile pentru ambii viruși. Vaccinurile protejează împotriva infecțiilor severe, chiar dacă aveți ghinionul să luați flurona.

Flurona nu este o boală distinctă sau o nouă variantă, a spus dr. Allison Messina, șeful departamentului de boli infecțioase pediatrice la Spitalul pentru copii Johns Hopkins din St. Petersburg, Florida. Termenul potrivit este „co-infecție", care descrie momentul în care un pacient este diagnosticat cu mai mult de un agent patogen simultan.

Co-infecțiile sunt mai frecvente decât ați putea crede. Puteți prinde doi, trei sau mai mulți viruși simultan, inclusiv COVID-19. „Probabil că toată lumea a avut o co-infecție la un moment dat", a spus Messina.

Cu mult înainte de recentul val de acoperire cu flurona, medicii se confruntau cu toate tipurile diferite de co-infecții cu COVID-19. Într-un studiu al Jurnalului Asociației Medicale Americane publicat în aprilie 2020, cercetătorii au identificat pacienți cu COVID-19 care au fost co-infectați cu viruși, inclusiv rinovirus și enterovirus (care sunt adesea vinovații din spatele răcelii comune), adenovirus (care poate provoca răceală sau simptome asemănătoare gripei) și virusul respirator sincițial (RSV), care poate provoca boli severe la copiii mici și la adulții mai în vârstă.

Cazuri de flurona au fost, de asemenea, raportate pe tot parcursul pandemiei, chiar și încă din februarie 2020, când un bărbat din Queens, N.Y. a fost testat pozitiv pentru gripă și COVID-19.

Conștientizarea pe scară largă a fenomenului a început să crească săptămâna trecută, după ce Times of Israel a anunțat că o femeie însărcinată a suferit o co-infecție pe care publicația a numit-o flurona. Alte cazuri au fost raportate în diferite părți ale Statelor Unite, inclusiv Houston, Florida și Los Angeles.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.