Criză de Favipiravir în trei spitale care tratează bolnavi cu COVID-19

Publicat in Ştiri Naţionale 26 Octombrie 2021 484 ori
Google+ WhatsApp
Criză de Favipiravir în trei spitale care tratează bolnavi cu COVID-19
Criză de Favipiravir în trei spitale care tratează bolnavi cu COVID-19

Bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19 şi care sunt internaţi în trei spitale din judeţul Sibiu mai au pentru două zile medicamentul Favipiravir, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lucian Blăguţiu, potrivit Agerpres.Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, Spitalul Municipal din Mediaş şi Spitalul Orăşenesc din Cisnădie au anunţat deja DSP că au stocurile de Favipiravir pe terminate.


"Stocurile înţeleg că sunt pe terminate, mai au stocuri pentru una - două zile. (...) Va trebui să trimitem adresă la minister, referitor la Favipiravir, pentru că se pare că medicamentul la noi în ţară, o problemă, care va trebui să o rezolve ministerul pe achiziţie.
Şi acest medicament îl mai au spitalele pe o perioadă limitată. (...) Cisnădia, Pneumologia şi Spitalul Mediaş, (...) mă refer la Favipiravir", a spus Lucian Blăguţiu, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Criza de Favipiravir nu este doar la Sibiu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit în 14 octombrie, din partea Guvernului Ungariei, 1.000 de cutii Favipiravir Meditop, medicament folosit pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.