UE a stabilit lista celor ZECE CELE MAI EFICIENTE medicamente anticoronavirus

Publicat in Ştiri Internaţionale 25 Octombrie 2021 2344 ori
Google+ WhatsApp
UE a stabilit lista celor ZECE CELE MAI EFICIENTE medicamente anticoronavirus
UE a stabilit lista celor ZECE CELE MAI EFICIENTE medicamente anticoronavirus

Comisia a stabilit recent un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19. Lista este stabilită pe baza unor avize științifice independente și cuprinde în principal mijloacele terapeutice potențial eficace împotriva COVID-19 care au șanse mari să fie autorizate.

Aceste mijloace terapeutice vor fi disponibile cât mai rapid posibil pentru pacienții din întreaga UE, cu condiția ca siguranța și eficacitatea lor să fie confirmate de Agenția Europeană pentru Medicamente, arată un comunicat. Vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă cea mai bună protecție împotriva infecției, a formei grave a bolii, a pierderilor de vieți omenești și a consecințelor pe termen lung ale bolii. Deși vaccinarea este cea mai bună modalitate de a pune capăt pandemiei și de a reveni la viața normală, ne asigurăm, în paralel, că sunt disponibile cele mai bune mijloace terapeutice împotriva COVID-19 pentru tratarea celor infectați. Lista celor zece este împărțită în trei categorii de mijloace terapeutice și va continua să evolueze pe măsură ce vor apărea noi dovezi științifice: - Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienți în stadiile timpurii ale infecției:

o Ronapreve, o combinație de doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals și Roche o Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology și GlaxoSmithKline. o Evusheld, o combinație de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab și cilgavimab, de la AstraZeneca. - Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare: o Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics și MSD. o PF-07321332, de la Pfizer. o AT-527, de la Atea Pharmaceuticals și Roche. - Imunomodulatori pentru tratarea pacienților spitalizați: o Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding. o Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia. o Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly. o Lenzilumab, de la Humanigen.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.