Românii care au contracte concurențiale riscă facturi uriașe

Publicat in Ştiri Naţionale 08 Octombrie 2021 6611 ori
Google+ WhatsApp
Românii care au contracte concurențiale riscă facturi uriașe
Românii care au contracte concurențiale riscă facturi uriașe

Prețul gazului pe bursa română de mărfuri a ajuns de două ori mai mare decât cel actual și asta la cele mai bune oferte disponibile pe piață în acest moment și, de asemenea, de șase ori mai mare decât cel din contractele concurențiale semnate în a doua jumătate a anului trecut.

Oferta pentru un consum de 1.000 kWh pe lună, la gaze naturale:  Valoarea unei facturi cu livrare la 1 octombrie ar ajunge la un preț maxim de 477,94 lei, iar valoarea unei facturi livrare la 1 noiembrie ar ajunge la un preț maxim de 823,04 lei. Astfel, românii ar plăti cu 345,1 lei mai mult (+ 72%).

Oferta pentru un consum de 100 kWh pe lună, la energie electrică: Valoarea unei facturi cu livrare la 1 octombrie ar ajunge la un preț maxim de 175,52 lei, iar valoarea unei facturi livrare la 1 noiembrie ar ajunge la un preț maxim de 199,32 lei. Diferența pentru cei care își vor reînnoi contractele va fi, la energie electrică, de 23,8 lei (+ 13,5%). Autoritățile nu au luat până acum nicio măsură concretă în privința limitării creșterii prețurilor la energie. În urma ultimei ședințe de guvern, premierul interimar Florin Cîțu a spus că vrea plafonarea prețurilor după ce va reveni la guvernare cu drepturi depline. În doar șapte ore, prețul gazelor pe bursă a crescut cu 27%. Specialiștii spun că plafonarea la producător nu este o soluție pentru că, de fapt, ar încuraja exportul producătorilor români, iar astfel s-ar crea o problemă de securitate energetică.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.