Val de enterocolite pe litoral. Mâncarea şi apa din mare, principalele surse de infectare

Publicat in Ştiri Naţionale 29 Iulie 2021 9365 ori
Google+ WhatsApp
Val de enterocolite pe litoral. Mâncarea şi apa din mare, principalele surse de infectare
Val de enterocolite pe litoral. Mâncarea şi apa din mare, principalele surse de infectare

Creşte numărul cazurilor de enterocolită la malul mării. Mâncarea şi apa din mare sunt principalele cauze care îi aduc pe români la camera de gardă a spitalelor.

Tot mai mulţi turişti de pe litoral ajung la camerele de gardă ale spitalelor din Constanța cu simptome de enterocolită. "Suntem în vârf de sezon pe litoral, iar numărul turiştilor care vin la mare creşte de la un weekend la altul.

Odată cu fluxul de turişti se formează şi cozi la unităţile medicale. Oamenii se prezintă la doctor cu dureri de stomac şi acuză vărsături. Sunt simptomele enterocolitei, o spun specialiştii care trag şi un semnal de alarmă în acest sens.

Din fericire, pacienţii au primit doar tratament medicamentos, fără să fie nevoie de internare în spital. Medicii ne avertizează de asemenea, că apa mării este una din principalele surse de infectare cu bacterii şi virusuri, care duc la acest diagnostic. Enterocolita este răspândită pe cale virală şi se transmite în mod rapid, în special la copii şi la bătrâni.  Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa dau asigurări însă că apa mării este de calitate bună şi foarte bună, în urma analizelor din ultimele 48 de ore", a transmis Paula Solomon, corespondent Antena 3. Mare atenție de unde vă procurați mâncarea, dar aveți grijă și de igiena zilnică. Enterocolita infecțioasă este determinată de o bacterie sau de un virus.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.