Nu virusul ci restricțiile prelungesc pandemia. Până și britanicii s-au prins

Publicat in Ştiri Naţionale 27 Iulie 2021 4814 ori
Google+ WhatsApp
Nu virusul ci restricțiile prelungesc pandemia. Până și britanicii s-au prins
Nu virusul ci restricțiile prelungesc pandemia. Până și britanicii s-au prins

Un semnal extrem de important a venit chiar din Marea Britanie, unde ridicarea restricțiilor a adus și o scădere semnificativă a numărului de infectări. Mai mult, noul ministrul al Sănătății din UK a îndemnat populația să nu se mai ferească de virus, semn că au aderat și britanicii la adevărurile medicale. În România însă, isteria autorităților se agravează pe zi ce trece, semn că nu pandemia e scopul, ci doar vaccinarea.

Medicii români, care, evident, nu au binecuvântarea sistemului, au tot încercat să arate că restricțiile în sezonul cald au fost o adevărată catastrofă, plătită scump în sezonul rece. Organismul se apără mai bine în sezonul cald, este un lucru banal și demonstrat științific, tocmai de aceea întâlnirea cu virusul, de care nu se poate feri nimeni la nesfârșit, nici măcar cei vaccinați, trebuie să se producă atunci când sistemul imunitar este puternic.

Marea Britanie a înțeles acest lucru și, în pofida unui număr de cazuri relativ crescut, a relaxat total restricțiile. De ce? În afara faptului că traversează perioada verii, au constatat și că, în ciuda alertei mondiale privind contagiozitatea crescută a variantei Delta, oamenii nu prea ajung în spitale și nu mor. Ce fac ai noștri? Se agită de parcă și-au pierdut uzul rațiunii. L-au activat pe Streinu-Cercel, care trâmbițează pe la toate posturile Tv că valul 4 deja a început. Păi haideți să analizăm puțin valul 4 care a început. În ultimele 14 zile am avut zilnic între 44 și 126 de cazuri noi, un număr la care Israelul a decretat la vremea respectivă că a învins pandemia. Dar nu cazurile noi sunt importante, ci decesele și ATI-ul. Astfel, în 14 zile s-au înregistrat între 1 și 4 decese pe zi, cu o medie de doi morți pe zi. În spitale, numărul mediu de internați a fost de circa 250 pe zi, iar în secțiile de Terapie Intensivă media a fost de sub 40 pe zi. Toate aceste cifre arată clar că România stă nu bine, ci foarte bine, și că ceea ce se întâmplă în țările, culmea, cele mai vaccinate, nu se va întâmpla și la noi. Și asta pentru că, așa cum am mai spus și am să tot repet, românii și-au obținut, în marea lor majoritate, imunitatea naturală prin infectarea cu noul coronavirus.

Hop și Barna din baie
Dan Barna, acest personaj pe care nu am cum să-l descriu, s-a trezit și el că face conferință de presă ca să se rățoiască la "indisciplinații" care nu vor să se vaccineze. Argumentul fatal pentru predicția sa nostradamică a fost comparația crizei financiare din 2009 cu pandemia. "Nu doar că pandemia nu a trecut şi vedem acum că în toate ţările din jur pe care le priveam cu admiraţie lucrurile se schimbă: Israel, Marea Britanie, Franţa, numărul de cazuri a început să crească şi uşor, uşor se va întâmpla şi la noi lucrul acesta oricât nu ne dorim. Noi avem un optimism din asta nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla. Vă amintiţi cum domnul Tăriceanu explica criza din 2008. E în America, nu are nicio treabă cu noi şi după jumătate de an a fost într-o situaţie dramatică şi economia noastră. La fel este şi cu pandemia. Valul 4 există şi foarte probabil cifrele vor începe să crească şi la noi în ţară. Vaccinul este singura variantă, nu putem să scăpăm altfel decât vaccinându-ne. Cifrele arată că există trei segmente de populaţie: cei care au înţeles şi s-au vaccinat – cam 30%, încă 30% care nu sunt împotriva vaccinului, dar din diverse motive, comoditate, acces nu neapărat facil sau nu neapărat la întinsul mâinii şi încă o treime care este victima campaniilor acestora de dezinformare", a declarat Dan Barna.

Nea Cercel, lasă-ne și tu!

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a plusat peste toate trompetele și a anticipat că, dacă nu ne vaccinăm, în câteva săptămâni, adică prin august, vom avea 6.000 de cazuri pe zi. Păi, nenea Cercel, 6.000 de cazuri am început să avem abia în noiembrie anul trecut și asta pe fondul începutului pandemiei, al lockdown-ului inutil și al restricțiilor aberante, când lumea abia intra în contact cu virusul. Acum, și dacă și-ar dori autoritățile să crească numărul de cazuri, ca să ne convingă să ne vaccinăm, tot nu are cum să se întâmple. Pentru că repet, repet și iar repet: românii s-au imunizat trecând prin boală!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.