De ce au cumpărat Soros și Gates un mare producător de teste covid?

Publicat in Ştiri Internaţionale 27 Iulie 2021 302 ori
Google+ WhatsApp
De ce au cumpărat Soros și Gates un mare producător de teste covid?
De ce au cumpărat Soros și Gates un mare producător de teste covid?

Un consorțiu de investitori condus de Fondul pentru Dezvoltare Economică Soros și Fundația Bill și Melinda Gates a achiziționat compania britanică Mologic, care s-a specializat în producerea testelor rapide Covid. Potrivit Forbes, scopul achiziției este de a spori accesul la "tehnologie medicală de ultimă oră la prețuri competitive", având în vedere că testele negative covid vor fi necesare pentru revenirea la "viața normală", alături de vaccinuri și de pașaportul de vaccinare.

Colaborarea dintre George Soros și Bill Gates este parte a inițiativei Global Access Health, care va investi cel puțin 41 de milioane de dolari în compania Mologic, potrivit unui comunicat citat de Forbes.

"Soros și Gates fac parte dintre miliardarii care își îndreaptă acțiunile filantropice către așa-numitul Sud Global, adică America Latină, Asia, Africa, Oceania, zone care ar putea fi lăsate în urmă pe măsură ce țările vestice bogate își intensifică programele de vaccinare și testare și se pregătesc să creeze niște bule sigure din punct de vedere biologic", scrie Forbes. CEO-ul Fondului Soros a declarat că pandemia "a demonstrat în mod dureros care sunt inegalitățile fundamentale" în ce privește sănătatea publică și a adăugat că "această tranzacție unică" a fost posibilă pentru că fondurile filantropice și investitorii au acționat în comun.

Unul dintre experții în sănătate publică ai Fundației Soros pentru o Societate Deschisă a declarat: "Așa cum am văzut în timpul pandemiei covid-19, accesul la teste este esențial atunci când vine vorba despre limitarea răspândirii unei boli contagioase – este o chestiune care ne afectează în cele din urmă pe toți".

Nu este pentru prima dată când Gates și Soros au „colaborat". În 2015, think tank-ul International Peace Institute (condus de controversatul miliardar Jeffrey Epstein, acuzat de pedofilie, trafic de minore și care s-a sinucis în închisoare în 2019) a organizat, la Geneva, conferința "Pregătirea pentru pandemii". Acolo au participat oficiali din cadrul Fundației Gates, Fundației pentru o Societate Deschisă, Crucii Roșii și Institutului Pasteur.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.