Criză de vaccinuri pentru copii: două seruri incluse în schema obligatorie nu se mai găsesc deloc

Publicat in Ştiri Naţionale 07 Iulie 2021 416 ori
Google+ WhatsApp
Criză de vaccinuri pentru copii: două seruri incluse în schema obligatorie nu se mai găsesc deloc
Criză de vaccinuri pentru copii: două seruri incluse în schema obligatorie nu se mai găsesc deloc

Unele dintre cele mai importante şi cunoscute vaccinuri pentru copiii mici nu se mai găsesc în farmaciile de la noi din ţară şi nici în maternităţi.Este vorba despre serul împotriva tuberculozei (BCG) și al hepatitei B, vaccinuri incluse în schema obligatorie pentru copii, potrivit digi24.ro.

Aceste vaccinuri trebuie făcute bebeluşilor imediat după naştere, apoi repetate.
În acest context, DSP Iași le transmite medicilor de familie să ia în calcul situația în care acest vaccin nu va mai fi disponibil în maternitate și să practice o schemă de vaccinare temporară.

În replică, Ministerul Sănătății spune că cele două vaccinuri sunt în curs de achiziționare, dar va mai dura până vor ajunge la medicii de familie, pentru ca cei mici să poată fi imunizați.

De asemenea, oficialii precizează că e vorba de peste 400.000 doze de vaccin BCG care vor fi cumpărate.

"Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate mâine (joi - n.r.) către Unifarm, și ulterior către direcțiile de sănătate publică, precum și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare.

La nivel național, la începutul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.