Decizie CIUDATĂ: China INTERZICE construcţia zgârie-norilor mai înalţi de 500 de metri

Publicat in Ştiri Internaţionale 07 Iulie 2021 509 ori
Google+ WhatsApp
Decizie CIUDATĂ: China INTERZICE construcţia zgârie-norilor mai înalţi de 500 de metri
Decizie CIUDATĂ: China INTERZICE construcţia zgârie-norilor mai înalţi de 500 de metri

Autorităţile chineze au interzis construcţia de zgârie-nori mai înalţi de 500 de metri şi au limitat de asemenea ridicarea de blocuri turn de peste 250 de metri, informează miercuri mass-media locale citate de EFE.

Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă, principalul organism de planificare economică al ţării, a informat că nu va mai aproba construcţia de clădiri de peste 500 de metri înălţime, în timp ce blocurile turn de 250 de metri înălţime vor fi "strict" limitate şi vor fi revizuite mai riguros măsurile de protecţie împotriva incendiilor, scrie Agerpres.ro.

China deţine 44 dintre cele mai înalte 100 de clădiri din lume, potrivit Consiliului pentru Clădiri Înalte şi Habitatul Urban (CTBUH ).

Atât Beijing cât şi Shanghai, Canton şi Shenzhen au fiecare câte un zgârie-nori ce figurează în top 10 al celor mai înalte clădiri din lume.

Cu toate acestea, în unele cazuri promotorii reuşesc cu greu să atragă clienţi pentru închirierea de birouri în aceste clădiri.

Turnul din Shanghai, cea mai înaltă clădire din China de 632 de metri înălţime, a fost finalizat în 2016, însă jumătate dintre etajele sale erau goale în 2018.

În 2020, gradul său de ocupare s-a ameliorat, ajungând până la 70%.

Există şi unele preocupări referitoarea la securitatea structurii acestor zgârie-nori.

În urmă cu două luni, SEG Plaza, o clădire de 72 de etaje din Shenzhen a fost zguduită de mai multe trepidaţii care au determinat evacuarea sa.

Blocul turn a rămas de atunci închis, în timp de autorităţile încearcă să determine originea acestor trepidaţii.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.