Au descoperit măştile care ucid virusul. Cercetătorii susţin că sunt aproape la fel de eficiente ca un vaccin

Publicat in Ştiri Naţionale 20 Februarie 2021 1090 ori
Google+ WhatsApp
Au descoperit măştile care ucid virusul. Cercetătorii susţin că sunt aproape la fel de eficiente ca un vaccin
Au descoperit măştile care ucid virusul. Cercetătorii susţin că sunt aproape la fel de eficiente ca un vaccin

Până să aflăm care este masca ce promite că poate ucide virusul COVID-19, trebuie să stabilim cum trebuie purtat un astfel de accesoriu sanitar.

Oamenii care poartă două măști sau care poartă o mască cât mai strâns pe față reduc substanțial riscul de infectare cu noul coronavirus, potrivit unui nou studiu al Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA.

Masca dublă este foarte eficientă
Purtarea unei măști textile cu trei pliuri peste o mască medicală sau chirurgicală cu trei pliuri blochează 92,5% dintre particulele eliminate prin tuse, considerabil mai mult decât o face, în termeni reali, o singură mască.

În același timp, "masca dublă" a oprit, în experimente de laborator, 83% dintre aerosolii emiși prin respirație, fără mască, timp de 15 minute, într-o încăpere mică.

Protecția în acest caz a crescut la 96,4% când și persoana cealaltă purta mască dublă sau o mască atașată strâns pe față.

Masca FFP2 ucide virusul
Un start-up francez a creat un material pentru măşti care te poate scăpa de toate întrebările şi îngrijorările, ţesătura neutralizează virusul când intră în contact cu el.

„Nu suntem concentraţi pe o mască care filtrează mai bine, suntem concentraţi pe o mască filtrantă, ca FFP2 sau o mască chirurgicală care va ucide virusul şi alţi agenţi patogeni", a declarat Marc Fuin, director general BioSerenity.

Care sunt indicaţiile Ministerului Sănătăţii?
Ministerul Sănătăţii are recomandări privind natura materialului din care sunt produse măştile sanitare:

  • măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi,
  • măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii
  • măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.