"Belgia lucrului bine facut": Vaccinuri împotriva Covid-19, gratuite în Belgia. Cel puţin 70% din populaţia ţării va fi tratată

Publicat in Ştiri Internaţionale 17 Noiembrie 2020 493 ori
Google+ WhatsApp
"Belgia lucrului bine facut": Vaccinuri împotriva Covid-19, gratuite în Belgia. Cel puţin 70% din populaţia ţării va fi tratată
"Belgia lucrului bine facut": Vaccinuri împotriva Covid-19, gratuite în Belgia. Cel puţin 70% din populaţia ţării va fi tratată

Guvernul belgian și-a anunțat intenția de a trata cel puțin 70% din populația țării - sau 8 milioane de persoane - cu viitoarele vaccinuri împotriva Covid-19 și să garanteze gratuitatea lor „pentru fiecare cetățean”.

Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va deschisă voluntarilor, a decis, de asemenea, Conferința interministerială privind sănătatea publică, adunându-i în jurul ministrului sănătății Frank Vandenbroucke pe omologii săi din unitățile federale. Vaccinuri împotriva Covid-19, gratuite, vor fi disponibile pentru circa 8 milioane de oameni.

„Obiectivul este vaccinarea a cel puțin 70% din populație”, iar „grupurile prioritare vor fi determinate pe baza avizelor științifice și a unei dezbateri sociale”, se specifică într-un comunicat de presă, preluat de rtl.be. „Vaccinarea va fi gratuită pentru fiecare cetățean”, a adăugat el.


Belgia, o țară cu 11,5 milioane de locuitori în care au fost deja înregistrate aproape 540.000 de cazuri de coronavirus și peste 14.000 de decese, este unul dintre statele europene cele mai afectate de pandemie.


Membră UE, țara participă la procedura europeană de achiziționare a vaccinurilor anti-Covid, se arată în comunicatul de presă.

Vaccinuri împotriva Covid-19, bătălia este acerbă pe piaţă
Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat un nou contract de achiziționare a unui vaccin împotriva Covid-19, al cincilea de acest gen, cu grupul farmaceutic german CureVac, și speră să semneze un al șaselea „în curând” cu firma americană Moderna.

Primele patru se referă la vaccinul dezvoltat în comun de compania americană Pfizer și BioNTech (care prevede „până la 300 de milioane de doze” achiziționate), alte două la care lucrează compania AstraZeneca și Johnson & Johnson (până la 400 de milioane de doze din fiecare) și încă un contract cu duo-ul franco-britanic Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze).

Cu toate acestea, aceste livrări vor avea loc numai atunci când aceste vaccinuri s-au dovedit sigure și eficiente. Unda verde va fi a autorității de reglementare, Agenția Europeană pentru Medicamente.

UE a evocat până acum „începutul anului 2021” pentru disponibilitatea primelor doze.

Sâmbătă, Agenția a declarat că intenționează să își dea avizul favorabil cu privire la un prim vaccin „până la sfârșitul anului” pentru distribuire „din ianuarie”.

Până în prezent, Belgia s-a înscris pentru a primi 7,7 milioane de vaccinuri de la AstraZeneca (administrate în două doze) și 5,5 milioane de la Johnson & Johnson.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.