Cum a votat America: Donald Trump a fost preferat în focarele COVID-19

Publicat in Ştiri Internaţionale 06 Noiembrie 2020 815 ori
Google+ WhatsApp
Cum a votat America: Donald Trump a fost preferat în focarele COVID-19
Cum a votat America: Donald Trump a fost preferat în focarele COVID-19

Donald Trump a obţinut majoritatea voturilor sale în peste 90% dintre cele 376 de comitate americane care au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 la numărul de locuitori, relatează Yahoo News, scrie News.ro.

Statele din Midwest - foarte afectate de pandemia covid-19 - au votat larg, într-un paradox elocvent, cu Donald Trump. Potrivit agenţiei americane de presă Associated Press (AP), majoritatea acestor comitate se află în Montana, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Kansas, Iowa şi Wisconsin. Este vorba despre regiuni în care purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială au fost slab acceptate şi puţin încurajate de către administraţiile locale. Libertatea - valoarea centrală a SUA - ar fi, în opinia acestor locuitori, ameninţată de virus şi de măsurile restrictive susţinute de către democraţi.

”Trăim un adevărat atentat la adresa libertăţii oamenilor, prin acapararea de către Guvern şi haosul pe care-l vedem zilnic”, îşi exprimă indignarea o republicană în vârstă de 25 de ani, originară din Phoenix, Michaela Lane, o susţinătoare a lui Trump.

Acesta este un punct de vedere larg apărat de către preşedintele în exerciţiu şi administraţia sa - care au minimalizat în numeroase rânduri ameninţarea, fără să îndepărteze totodată posibilitatea unei favorizări a imunităţii colective.

Trump, care s-a îmbolnăvit de covid-19, o boală cu efecte îngrijorătoare, şi-a scos masca imediat ce s-a întors de la spital la Casa Albă, un exemplu care nu îndeamnă la vigilenţă.

Situaţia pandemiei este dramatică în Statele Unite, care au înregistrat 234 000 de morţi di n cauza covid-19 şi peste 9,6 milioane de îmbolnăviri.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.