Cum poți afla dacă o știre este adevărată sau nu

Publicat in Ştiri Naţionale 27 Octombrie 2020 285 ori
Google+ WhatsApp
Cum poți afla dacă o știre este adevărată sau nu
Cum poți afla dacă o știre este adevărată sau nu

Termenul de fake news a devenit din ce în ce mai des utilizat în ultimii ani. Nici nu e de mirare, întrucât Internetul este locul din care te poți informa atât corect, cât și greșit cu privire la orice domeniu. Unul dintre cel mai des vizate mijloace de comunicare este știrea. Din nefericire, în zilele noastre aceasta este reprodusă de nenumărate site-uri web de profil, fără a se face investigațiile necesare în așa fel încât știrea să fie validată. Din acest motiv, rămâne în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să verificăm, pe cont propriu, dacă aceasta este adevărată sau nu. Descoperă în rândurile următoare câteva dintre lucrurile pe care le poți întreprinde!

  1. 1.Găsește site-uri web de știri cu reputație bună

Până la a fi reprodusă în mod eronat, o anumită știre a fost punctul de inspirație pentru redacția sau persoana în cauză. De cele mai multe ori, aceasta a fost scrisă de un jurnalist investigator care s-a și aflat la fața locului. La ora actuală, există multe publicații online cu reputație impecabilă în care te poți încrede. Poți afla numeroase informații din stiri Dolj sau citind diverse comunicate de presape subiectul dat.

  1. 2.Abonează-te la Misreport

Una dintre cele mai tari aplicații și servicii din țara noastră este Misreport. Chiar dacă nu ai auzit de el până acum, acesta este un newsletter săptămânal care îți arată care știri sunt false și care sunt adevărate. În spatele lui există o întreagă echipă de jurnaliști exemplari, cu ajutorul cărora vei afla doar adevărul.

  1. 3.Informează-te din 3 surse

Pentru ca o știre să fie credibilă, este important ca ea să fie validată din 3 surse. Altfel spus, de îndată ce ai citit o anumită informație pe un site web, folosește-te de motoarele de căutare și descoperă dacă aceste informații mai sunt existente și în alte părți pe Internet.

Oricât de frumoasă este lumea pe care ne-am creat-o chiar la noi acasă, impactul cu realitatea ne poate zdruncina, atunci când nu suntem pregătiți să facem față problemelor de peste zi. Așa se face că site-urile web de știri sunt cea mai bună sursă de informare la orice oră și în orice moment, indiferent că ești în drum spre birou sau pregătești ceva bun acasă. Unul dintre acestea este Presa de Azi, fiind un loc în care găsești cele mai noi știri. Pe lângă aspectul economic, acestea aparțin și de sectorul social și politic. Toate aceste lucruri contribuie la conturarea unor strategii câștigătoare, în funcție de elementele de care aflăm doar accesând site-ul. Pe lângă faptul că poate fi vizitat în mod gratuit, acesta este zilnic populat cu articole reprezentând cele mai recente știri din țară - și nu numai. Asigură-te că ai la îndemână un scaun comod, o cafea caldă și câteva minute, pentru a te informa și pentru a te pune la curent cu toate datele și informațiile de care ai nevoie. Acesta este un obicei pe care îl poți integra (și de care te vei putea bucura) atât pe termen scurt, cât și lung.

Nu tot ceea ce citim, vedem sau auzim este adevărat. Alocă timpul necesar și filtrează informațiile care ajung la tine, înainte să te încrezi în ele!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.