Bucureștiul, pe locul 7 în topul celor mai tehnologizate orașe europene. Ce metropole domină clasamentul

Publicat in Ştiri Naţionale 13 Iulie 2020 164 ori
Google+ WhatsApp
Bucureștiul, pe locul 7 în topul celor mai tehnologizate orașe europene. Ce metropole domină clasamentul
Bucureștiul, pe locul 7 în topul celor mai tehnologizate orașe europene. Ce metropole domină clasamentul

Un studiu realizat de o divizie a Financial Times și de o companie media plasează capitala României în topul metropolelor de tip Silicon Valley din Europa.

Clasamentul e dominat de Londra, Paris și Dublin.Barcelona. Madrid. Stockholm. Frankfurt. Moscova. Sunt doar cinci dintre metropolele Europei depășite în mod neașteptat de București într-un top al orașelor tehnologice ale viitorului, realizat în colaborare de fDi, o divizie a Financial Times, și TNW, companie de media și evenimente. Este o scanare continentală a clusterelor de tip Silicon Valley care pot aduce beneficii substanțiale economiilor naționale. Bucureștiul ocupă locul 7 în această ierarhie, construită după cinci criterii: potențial economic; inovație; indicatori de performanță în cercetare și dezvoltare software (ISD); costuri; mediu de afaceri.

În fruntea clasamentului, care are în vedere cele mai atractive perspective în materie de investiții în start-up și tehnologie, s-au plasat Londra, Paris și Dublin. Între 2015 și 2019, investițiile străine din sectorul software, servicii IT și comunicații au constituit aproximativ 50% din totalul ISD din Londra. Capitala Regatului Unit găzduiește mai multe companii de tehnologie de tip unicorn, firme cu o valoare mai mare de un miliard de dolari, decât orice alt oraș european.

Portalul fdiintelligence.com: Studiul mai arată că “Londra continuă să fie un punct fierbinte pe harta inovației, cu peste 5.000 de brevete în software și peste 100 de proiecte de inteligență artificială înregistrate în oraș între 2003 și 2019. În plus, reputația sa de hub de talente – găzduiește 370.000 de studenți și cinci din primele 500 de universități din lume în domeniul ingineriei electrice și electronice – a plasat-o în top la categoria “Inovație și Atractivitate”. Locul I “cu coroniță” ocupat de Londra se datorează și faptului că metropola oferă vaste oportunități de finanțare, de la fonduri de capital de risc și business angels (investitorii-înger ajută start-up-urile când majoritatea investitorilor refuză s-o facă – n.r.) până la bănci și platforme de crowdfunding (platforme pe care se strâng fonduri/donații pentru diverse proiecte – n.r.)


76 de locații au fost analizate în cadrul studiului
Londra s-a clasat pe primul loc la patru dintre cele cinci categorii analizate (potențial economic, inovație, indicatori de performanță în cercetare și dezvoltare software – ISD -, mediu de afaceri), însă nu și la criteriul costurilor, unde lider a ieșit Skopje (Macedonia). E capitolul la care Iași, Cluj și București ocupă pozițiile 2, 3 și 6! Bucureștiul se mai plasează pe locul 10 la ierarhia investițiilor în cercetare și dezvoltare software, domeniu condus de aceleași trei orașe câștigătoare per total: Londra, Dublin, Paris. 25 de milioane de dolari e investiția guvernamentală a Marii Britanii pentru a promova educația digitală în școli și a pregăti peste 6.000 de tineri în securitate cibernetică.
Cum arată top 10 orașe tehnologizate:
1. Londra 2. Paris 3. Dublin 4. Amsterdam 5. Berlin 6. München 7. București 8. Barcelona 9. Belfast 10. Cambridge

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.