Vânzările de locuințe din SUA au atins minimul ultimului deceniu

Publicat in Ştiri Internaţionale 23 Iunie 2020 191 ori
Google+ WhatsApp
Vânzările de locuințe din SUA au atins minimul ultimului deceniu
Vânzările de locuințe din SUA au atins minimul ultimului deceniu

Vânzările de locuințe din SUA au scăzut la cel mai scăzut nivel în mai mult de 9 ani și jumătate în mai, întărind așteptările unei contracții accentuate a zonei imobiliare în al doilea trimestru, în urma perturbărilor cauzate de pandemie, anunță Reuters.

Raportul Asociației Naționale a Agenților Imobiliari apărut luni a indicat și cea mai mică creștere anuală a prețurilor caselor din mai mult de opt ani. Reducerea vânzărilor de locuințe este urmarea restricțiior din martie și aprilie.

Economiștii consideră că migrația spre suburbii ar putea ușura o parte din deficitul de locuințe. Un sondaj printre constructorii de case a arătat o cerere puternică în iunie pentru locuințe unifamiliale în suburbii.

Vânzările de locuințe unifamiliale au scăzut cu 24,8% în mai față de un an în urmă, în timp ce casele multifamiliale au scăzut cu 41,4%.

Prețul mediu existent al caselor a crescut cu 2,3% în ultimul an, la 284.600 dolari în mai, cel mai redus câștig din februarie 2012.

Economiștii prognozează că investițiile rezidențiale vor scădea cu o rată anuală de 20% în trimestrul doi, ceea ce ar contribui la reducerea produsului intern brut cu 37,5%.

Economia s-a contractat cu 5% în primul trimestru, cea mai puternică redcuere de la Marea Recesiune 2007-2009, potrivit Mediafax.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.