11 români din Spania, arestați pentru trafic cu muncitori agricoli

Publicat in Ştiri Naţionale 18 Mai 2020 344 ori
Google+ WhatsApp
11 români din Spania, arestați pentru trafic cu muncitori agricoli
11 români din Spania, arestați pentru trafic cu muncitori agricoli

Poliția spaniolă a arestat 11 persoane care făceau parte dintr-o rețea românească de traficanți. Acestea exploatau mai mulți români la munci agricole în diferite oraşe din provincia Valladolid.

 
Cu promisiunea unui loc de muncă stabil, românii erau duşi în Spania şi obligaţi să muncească şi câte 12 ore pe zi. Erau cazaţi câte şapte în cameră în condiţii insalubre şi fără suficiente paturi.
 
„Erau oameni vulnerabili (muncitorii exploataţi – n.r.), cu un nivel de educaţie scăzut, o situaţie economică foarte precară şi care nu cunoşteau deloc limba şi legislaţia spaniolă. Organizaţia le-a plătit biletele de autocar pentru a-i aduce în Spania şi, odată ajunşi aici, erau cazaţi în diferite apartamente din localitatea Medina del Campo, unde stăteau înghesuiţi, în condiţii deplorabile şi fără provizii, constrânşi să doarmă pe podea, câte şapte în cameră, şi erau obligaţi să plătească şi 150 de euro pentru asta”, au relatat anchetatorii spanioli.
 
Dacă nu voiau să muncească, inculpaţii nu ezitau să folosească forţa fizică.
 
Nu ştiau dacă sunt înregistraţi la Securitatea Socială, nu aveau dreptul la concedii sau zile libere şi salariul lor era de 5,50 euro pe oră, bani pe care de obicei nu îi primeau”, au declarat poliţiştii din Spania.
 
Pentru a nu fi prinşi de poliţie, românii care activau în organizaţia criminală au deschis mai multe conturi în bănci pe numele victimelor şi falsificau documente şi carnete de conducere.
 
Operaţiunea poliţiştilor s-a încheiat cu arestarea traficanţilor de persoane, zece cetăţeni români şi o femeie originară din Honduras, precum şi cu eliberarea celor nouă muncitori români exploataţi de aceştia. În timpul raidului organizat de poliţie, anchetatorii au sechestrat suma de 22.180 de euro în numerar şi cinci autoturisme deţinute de membrii organizaţiei criminale.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.