Virusolog german: Noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafaţă din casa unei familii infectate

Publicat in Ştiri Naţionale 07 Aprilie 2020 6257 ori
Google+ WhatsApp
Virusolog german: Noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafaţă din casa unei familii infectate
Virusolog german: Noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafaţă din casa unei familii infectate

Profesorul Hendrik Streek, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn din Germania, spune că noul coronavirus nu se transmite atât de ușor.

Cercetările efectuate de profesorul Streeck în zona Heinsberg, grav afectată de coronavirus, arată că noul coronavirus nu a fost găsit pe nicio suprafaţă din casa unei familii infectate.

Virusologul german spune că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie.

„Am găsit viruși pe soneria de la ușă, în toaletă, pe chiuvetă, dar am dus aceste probe în laboratorul de virusologie, unde am încercat să cultivăm acești viruși, și să vedem dacă acești viruși din probe pot crește, dacă virusul este infecțios, și nu am reușit acest lucru. Asta înseamnă că, de fapt, pe probe am luat ARN de la viruși morți, dar în probele luate nu am găsit niciun virus viu. Lucrăm la un studiu mai amplu, dar pentru mine, personal, după rezultatele pe care le avem până acum, o clanță de ușă poate fi infecțioasă doar dacă cineva a tușit în palmă și apoi a pus mâna pe clanța ușii, și următoare persoană a pus mâna pe aceeași clanță. Nu știm exact după cât timp. Nu a fost efectuat un studiu pentru a vedea cât trăiește virusul pe suprafețe. Am recoltat însă probe într-o casă în carantină în care locuiau mulți oameni infectați și cu potențial mare de infecție și totuși nu am găsit niciun virus viu pe nicio suprafață”, a spus virusologul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.