Cadrele medicale cad pe CAPETE: Alți 3 medici sunt infectați cu noul CORONAVIRUS

Publicat in Ştiri Naţionale 25 Martie 2020 775 ori
Google+ WhatsApp
Cadrele medicale cad pe CAPETE: Alți 3 medici sunt infectați cu noul CORONAVIRUS
Cadrele medicale cad pe CAPETE: Alți 3 medici sunt infectați cu noul CORONAVIRUS

Direcţia de Sănătate Publică a confirmat infectarea cu coronavirus a trei cadre medicale de la trei spitale din municipiul Galaţi, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu, anunță AGERPRES.

Potrivit surse acesteia, este vorba de trei cadre medicale, angajate la spitalele Judeţean, de Pediatrie şi de Boli Infecţioase din municipiul Galaţi, care s-au întors, pe 13 martie, la Galaţi, dintr-o ţară care, la acel moment, nu se afla pe nici o listă a zonelor galbene sau roşii. În consecinţă, celor trei nu li s-au impus restricţii de circulaţie, acestea revenind la locul de muncă.

Primul caz ar fi al unui asistent medical de la Spitalul de Copii "Sf. Ioan", unde este în curs o anchetă epidemiologică.

"În momentul de faţă este un caz confirmat al unui asistent medical din cadrul Spitalului de Copii "Sf. Ioan" Galaţi. Ne aflăm în plină anchetă epidemiologică şi mai multe date nu putem furniza în momentul de faţă', a declarat directorul medical al spitalului, Iulia Moraru, care a precizat că, deocamdată, nu se pune problema de carantină la niciuna din secţii.

Şi directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, Valentina Dobrea, a confirmat faptul că un angajat al unităţii medicale este infectat cu coronavirus, derulându-se, în prezent, o anchetă epidemiologică. Este vorba despre o biochimistă de la laboratorul spitalului.

Al treilea caz de infectare cu COVID 19 este la o asistentă de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Se pare că cele trei persoane au fost plecate într-o excursie în Turcia şi au revenit în Galaţi cu un autocar în care erau 39 de pasageri. Întoarcerea a avut loc pe 13 martie, iar la vremea respectivă Turcia nu era printre ţările pentru care se impunea izolarea la domiciliu. Toţi cei care s-au aflat în autocar sunt în prezent în izolare la domiciliu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.