Ţara care ar putea introduce ziua de lucru de șase ore şi săptămâna de lucru de patru zile

Publicat in Ştiri Internaţionale 07 Ianuarie 2020 315 ori
Google+ WhatsApp
Ţara care ar putea introduce ziua de lucru de șase ore şi săptămâna de lucru de patru zile
Ţara care ar putea introduce ziua de lucru de șase ore şi săptămâna de lucru de patru zile

Noul prim-ministru al Finlandei, Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, a solicitat introducerea unui program de lucru flexibil în ţară, cu patru zile lucrătoare pe săptămână, în care angajaţii vor petrece 6 ore la locul de muncă.Finlanda, membră a Uniunii Europene din 1995, va reduce programul saptaminal de lucru la patru zile a câte șase ore. Prim-ministrul Sanna Marin (34 de ani), al doilea cel mai tânăr șef de guvern din lume, a cerut legiferarea acestei măsuri, care a fost primită cu entuziasm de toți decidenții politici.

 

 

„Cred că oamenii trebuie să petreacă mai mult timp cu familiile, cu cei dragi, să-și satisfacă hobby-urile și să se ocupe de alte aspecte ale vieții, cum ar fi, spre exemplu, cultura", a declarat Sanna Marin. În momentul de față, în Finlanda programul de lucru are 5 zile pe săptămână, a câte opt ore, potrivit Daily Mail.

Cele mai importante sectoare ale economiei Finlandei, în 2019, au fost industria (21,3%), administrația publică, apărarea, educația, sănătatea și activitățile de muncă socială (20,2%) urmate de comerț, transport, turism și servicii alimentare (15,5%) , potrivit Centrului Infoeuropa.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office