De ce trebuie să ținem post?

Publicat in Ştiri Naţionale 27 Noiembrie 2019 676 ori
Google+ WhatsApp
De ce trebuie să ținem post?
De ce trebuie să ținem post?

Postim pentru că trebuie, suntem îndemnați de alții, vrem să ne spovedim și să ne împărtășim. Important este că vrem să postim, dar frumos ar fi să înțelegem valoarea de jertfă a postului și valoarea sa duhovnicească.

Postul este o jertfă, un dar înaintea lui Dumnezeu, tratament pentru vindecarea sufletului, ajutor pentru apropierea de Dumnezeu, pentru sporirea rugăciunii și a faptelor bune.

Postul este ascultare de Dumnezeu spre folosul nostru, dar poate fi ținut și spre a-i ajuta pe cei dragi, pe cei care au nevoie de ajutorul nostru, chiar și pe cei adormiți, cerând lui Dumnezeu să primească osteneala noastră pentru ei. Pentru aceasta, postul trebuie ținut cum se cuvine. De aceea, voi prezenta câteva concepții greșite despre post.

Mai multe pe parohialipanesti.ro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office