10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârste între şase luni şi trei ani

Publicat in Ştiri Naţionale 04 Octombrie 2019 317 ori
Google+ WhatsApp
10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârste între şase luni şi trei ani
10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârste între şase luni şi trei ani

Ministerul Sănătăţii precizează că asigură 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor cu vârste între şase luni şi trei ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienţă primară sau astm. Anul trecut, prin campania gratuită a MS au fost vaccinaţi peste 2.300 de copii între şase luni şi trei ani, potrivit news.ro.

 

 

Potrivit Ministerului Sănătăţii, vaccinul achiziţionat acoperă patru tulpini gripale, având formula recomandată de OMS."În cadrul Acordului Cadru pe care Ministerul Sănătăţii îl are încheiat cu cei 5 furnizori de vaccin gripal, Ministerul Sănătăţii asigură şi 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor între 6 luni şi 3 ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienţă primară sau astm", arată MS.

Anul trecut, în cadrul campaniei gratuite a Ministerului Sănătăţii au fost vaccinaţi 2.377 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.

Campania de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii se află în desfăşurare.

Pentru sezonul 2019-2020, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200.000 mai mult faţă de anul trecut pentru imunizarea unui număr mai mare de persoane din categoriile la risc.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office