Furtuni violente în Europa. Inundații și alunecări de teren în Italia, Germania și Franța

Publicat in Ştiri Internaţionale 08 August 2019 229 ori
Google+ WhatsApp
Furtuni violente în Europa. Inundații și alunecări de teren în Italia, Germania și Franța
Furtuni violente în Europa. Inundații și alunecări de teren în Italia, Germania și Franța
În timp ce nouă canicula încă nu ne dă pace, în alte părţi ale Europei ploile torenţiale lasă în urmă pagube însemnate.

În regiunea Lombardia din nordul Italiei, pământul a luat-o la vale, iar în mai multe zone din Germania şi Franţa natura furioasă a făcut prăpăd.

Zeci de maşini grav avariate şi multe şosele complet acoperite de noroi. Oraşul Casargo, din nordul Italiei, este de nerecunoscut în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale din ultimele zile. Din fericire, deocamdată nu s-au înregistrat victime. Până când pericolul va trece, aproape două sute de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. În ajutorul lor au venit mai multe echipe de intervenţie care lucrează la foc continuu, în speranţa că vor reuşi să curețe cât mai repede drumurile.

A fost groaznic şi în vestul Germaniei - măturat de furtuni violente. Totul a culminat cu o tornadă pe o autostradă de lângă Stuttgart. Vântul puternic a răsturnat un camion şi a scos din rădăcini mai mulţi copaci. Unul a căzut peste o maşină aflată în trafic.

Pompier: “Un copil a rămas blocat între fiarele contorsionate, dar a fost scos în siguranţă de echipele de intervenţie.”

Natura s-a dezlănţuit şi în Franţa. Într-o localitate de lângă Saint Etienne, râurile au ieşit din matcă. Îmbibat cu apă, pământul a devenit instabil şi s-a ajuns la alunecări de teren. Pentru a-şi scoate maşina din santz, un bărbat a apelat la un excavator.

Alunecările de teren au avariat şi mai multe căi ferate din Loire. Autorităţile etimează că joi circulaţia trenurilor va reintra în normal.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office