Egiptul a deschis accesul turiștilor în două piramide, pentru prima oară din 1965

Publicat in Ştiri Internaţionale 15 Iulie 2019 194 ori
Google+ WhatsApp
Egiptul a deschis accesul turiștilor în două piramide, pentru prima oară din 1965
Egiptul a deschis accesul turiștilor în două piramide, pentru prima oară din 1965

Autorităţile egiptene au decis să permită accesul turistic în două piramide aflate la sud de Cairo, pentru prima oară din 1965 şi până în prezent. Cele două monumente deschise pentru turişti sunt piramida faraonului Sneferu, cunoscută drept "piramida înclinată" şi o piramidă satelit a acesteia din necropola Dahshur de pe Platoul Giza .

 

 


Ambele monumente au fost închise pentru lucrări de restaurare care, în prezent, au luat sfârșit, conform unui comunicat al Ministerului pentru Antichităţi, informează duminică DPA. Cele două piramide fac parte dintre monumentele aflate pe lista World Heritage a UNESCO, notează Agerpres.
„Piramida înclinată” are 101 metri înălţime şi reprezintă un exemplu unic al modului în care erau construite iniţial aceste monumente funebre. Această piramidă a fost construită de faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a Patra Dinastii regale din Egiptul Antic, în perioada Vechiului Regat (2600 î.Hr.).
În această regiune arheologii au descoperit recent o serie de sarcofage din piatră, lemn şi lut în care se află mumii în stare foarte bună de conservare. Egiptul continuă prin deschiderea accesului public în aceste două piramide face parte din strategia de revitalizare a sectorului turistic. Autorităţile egipte şi-au consolidat considerabil comunicarea în legătură cu descoperirile arheologice, după ce ţara a fost adesea acuzată de neglijenţă şi lipsă de rigoare ştiinţifică.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office