Donald Trump începe RĂZBOIUL cu giganții IT: procurorii investigează monopolul Apple, Facebook și Google

Publicat in Ştiri Internaţionale 11 Iunie 2019 154 ori
Google+ WhatsApp
Donald Trump începe RĂZBOIUL cu giganții IT: procurorii investigează monopolul Apple, Facebook și Google
Donald Trump începe RĂZBOIUL cu giganții IT: procurorii investigează monopolul Apple, Facebook și Google

Preşedintele american Donald Trump a oferit luni cel mai solid indiciu de până acum că administraţia sa va investiga ”monopolul” marilor companii americane de tehnologie, într-un interviu acordat la CNBC, relatează Business Insider, relatează News.ro.

Trump a spus că este conştient de faptul că mari companii de tehnologie, precum Apple, Amazon, Facebook şi Google, ar putea reprezenta un monopol.

”Se întâmplă ceva în privinţa unui monopol”, a spus Trump.

Afirmaţia a avut loc în urma informaţiilor apărute săptămâna trecută, potrivit cărora Comisia Federală pentru Comerţ şi Departamentul de Justiţie şi-au împărţit supravegherea firmelor de tehnologie, în perspectiva de a declanţa investigaţii antitrust.

Comisia Federală pentru Comerţ are puterea de a verifica Amazon şi Facebook şi investighează deja scurgerile de date către firma de consultanţă Cambridge Analytica.

Departamentul de Justiţie are jurisdicţie pentru Apple şi Google, iar o sursă a declarat săptămâna trecută că investighează deja Google.

Preşedintele a spus că Uniunea Europeană ”le dă tot timpul în judecată”, referindu-se la o serie de decizii antitrust ale comisarului pentru Concurenţă Margrethe Vestager, care au avut ca rezultat amenzi de până la 5 miliarde de dolari pentru Google.

”Ei iau toţi banii. Ei bine, ar trebui ca noi să facem acest lucru, sunt companiile noastre”, a afirmat Trump.

Preşedintele a indicat, totuşi, că Statele Unite ar putea avea o abordare diferită comparativ cu UE.

”Vom cerceta în mod diferit. Avem un procuror general extraordinar, vom cerceta în mod diferit”, a spus Trump referindu-se la William Barr.

Trump nu a explicat cum ar putea aborda Statele Unite subiectul monopolului în sectorul tehnologiei, ce formă ar putea lua investigaţiile şi ce tip de amenzi ar putea fi aplicate dacă vor exista dovezi ale unor nereguli.

Preşedintele a reluat o afirmaţie mai veche la adresa marilor companii de tehnologie, aceea că unele, precum Google, dezavantajează administraţia sa. ”Vă pot spune că mă discriminează”, a afirmat acesta.

”Adevărata coalizare este între democraţi şi aceste companii, pentru că au fost împotriva mea în cursa electorală. Toată lumea spune că dacă nu le ai de partea ta nu poţi câştiga. Ei bine, am câştigat şi voi câştiga din nou, pentru că ne merge bine şi nu mai suntem proşti”, a arătat preşedintele.

Acest punct de vedere este împărtăşit de mulţi republicani, ceea ce înseamnă că preşedintele are sprijinul unei părţi a partidului său pentru a investiga Google şi Facebook. Există interes politic pentru o investigaţie şi din partea stângii, în special din partea candidatului democrat pentru alegerile prezidenţiale Elizabeth Warren, care cere divizarea marilor companii din Silicon Valley.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office