Femeile din Japonia cer să nu mai fie obligate să poarte tocuri la muncă

Publicat in Ştiri Internaţionale 04 Iunie 2019 242 ori
Google+ WhatsApp
Femeile din Japonia cer să nu mai fie obligate să poarte tocuri la muncă
Femeile din Japonia cer să nu mai fie obligate să poarte tocuri la muncă

Zeci de mii de femei din Japonia au semnat o petiție prin car cer să nu mia fie obligate să poarte pantofi cu toc la locul de muncă. 

Mișcarea inițiată de acestea se numește #KuToo și urmărește să rupă codurile vestimentare extrem de stricte din Țara Soarelui Răsare. Printre acestea se numără și cel prin care femeile sunt obligate să poarte pantofi cu toc atunci când sunt la locul de muncă, scrie BBC News. 

Numele de #KuToo reprezintă un joc de cuvinte care combină termenii japonezi „kutsu”, care înseamnă pantofi și „kutsuu”, care înseamnă „durere”. 

„Astăzi am depus petiţia pentru introducerea de legi care interzic angajatorilor să forţeze femeile să poarte pantofi cu toc la locul de muncă”, a anunțat actriţa şi scriitoarea Yumi Ishikawa, cea care a lansat petiția. 

„Acesta este primul pas spre atingerea scopului nostru”, a continuat Ishikawa după ce s-a întâlnit cu ministrul Muncii al Japoniei. 
Citeşte întreaga ştire:Femeile din Japonia cer să nu mai fie obligate să poarte tocuri la muncă

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office