O mare vedetă a fost găsită MOARTĂ: A jucat în Propunere Indecentă și era preferata regizorilor - VIDEO

Publicat in Ştiri Internaţionale 09 Aprilie 2019 903 ori
Google+ WhatsApp
O mare vedetă a fost găsită MOARTĂ: A jucat în Propunere Indecentă și era preferata regizorilor - VIDEO
O mare vedetă a fost găsită MOARTĂ: A jucat în Propunere Indecentă și era preferata regizorilor - VIDEO

Actorul Seymour Cassel, cunoscut din filme precum "Indecent Proposal/ Propunere Indecentă" și "Dick Tracy" și colaborator preferat al unor regizori ca John Cassavetes și Wes Anderson, a murit, anunță Associated Press.

Actorul, al cărui chip a devenit unul dintre cele mai recognoscibile din universul cinematografic construit de John Cassavetes, avea 84 de ani. Moartea artistului a fost anunțată luni de fiica acestuia, Dilyn Cassel Murphy. Actorul a încetat din viață înconjurat de familie, în urma unor complicații apărute pe fondul maladiei Alzheimer de care suferea.

Cassel a debutat într-un film de Cassavetes, în 1958, "Shadows", scrie mediafax.ro.

A rămas în memoria cinefililor ca jumătate din cuplul pe care îl juca împreună cu Gena Rowlands în "Minnie and Moskowitz", dar și ca medicul care îl trata pe personajul lui Gene Hackman în "The Royal Tenenbaums/ Familia Tennenbaum".

Printre legendele legate de el se numără și aceea că lui îi aparține botezarea chitaristului Saul Hudson cu numele de Slash sub care a ajuns celebru în cadrul trupei Guns 'n' Roses, muzicianul fiind prieten din copilărie cu fiul lui Cassel.

Seymour Cassel s-a născut la Detroit, dar a călătorit încă de mic împreună cu mama sa, care era dansatoare în spectacole burlesque. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl. Susținea că a urcat pentru prima dată pe scenă la 3 ani și a început să consume alcool la 13. La 17 ani s-a înrolat în Marina americană. Și-a început cariera în teatru la New York, iar, după debutul în film, a jucat în peste 100 de producții.

A jucat în filme regizate de Elia Kazan ("The Last Tycoon/ Ultimul magnat") și Nicolas Roeg ("Track 29" și "Cold Heaven/ Premoniții sumbre"), dar era cunoscut și pentru că era partenerul de băutură al muzicienilor din The Beatles și The Rolling Stones. Alcoolul i-a afectat sănătatea, căsniciile și viața de familie și a ajuns să fie arestat în 1982, înainte să își recunoască problema și să se interneze.

În anii '90, cariera sa a fost relansată cu apariții în "Dick Tracy", "White Fang/ Colț Alb", "In the Soup" "Indecent Proposal" "Honeymoon in Vegas/ Lună de miere în Las Vegas" și "It Could Happen to You/ Un bacșiș de 2 milioane de dolari".

Din 1998 a început o colaborare cu Wes Anderson, jucând în trei filme semnate de acesta, "Rushmore", "The Life Aquatic with Steve Zissou/ Steve Zissou, cel mai tare de pe mare" și "The Royal Tenenbaums".

Cassel a avut trei copii, șapte nepoți și trei strănepoți. Familia i-a rugat pe cei care vor să cumpere flori pentru înmormântare să ia în considerare opțiunea de a folosi banii pentru donații către Fundația americană specializată în combaterea maladiei Alzheimer.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office