Lovitură puternică pentru McDonald's

Publicat in Ştiri Internaţionale 16 Ianuarie 2019 2364 ori
Google+ WhatsApp
Lovitură puternică pentru McDonald's
Lovitură puternică pentru McDonald's

McDonald's a pierdut exclusivitatea asupra mărcii Big Mac în Uniunea Europeană, în urma unei decizii luate de Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată marți, la capătul unei confruntări în justiție între gigantul american McDonald's și compania irlandeză Supermac.

Supermac a depus, în martie 2017, o solicitare la EUIPO, prin care cerea ca gigantului McDonald's să i se anuleze dreptul exclusiv asupra acestei mărci în Uniunea Europeană.

EUIPO a menționat în motivarea deciziei sale de marți că McDonald's "nu a folosit cu adevărat" marca Big Mac pentru "bunurile și serviciile pentru care a solicitat-o".

Mai precis, marca "Big Mac" a fost depusă pentru o varietate de produse, dar nu a fost folosită decât pentru celebrul sendviș produs de McDonald's.

Decizia EUIPO - care se aplică retroactiv, din 11 aprilie 2017 - nu este definitivă, iar compania McDonald's are dreptul să facă apel.

În documentele depuse în instanță, compania Supermac i-a acuzat pe cei de la McDonald's de "McHărțuire", spunând că gigantul american a obținut dreptul de utilizare asupra mai multor mărci pe care nu le folosește, doar pentru a împiedica concurența să le utilizeze.

McDonald's ar fi încercat să împiedice dezvoltarea Supermac în Marea Britanie și Europa, pe motiv că sunt similarități între numele companiei irlandeze și cel al celebrului sendviș.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office