Scene de RĂZBOI pe străzile Parisului. Asemenea HAOS nu s-a mai vazut niciodata in Franta

Publicat in Ştiri Internaţionale 09 Decembrie 2018 415 ori
Google+ WhatsApp
Scene de RĂZBOI pe străzile Parisului. Asemenea HAOS nu s-a mai vazut niciodata in Franta
Scene de RĂZBOI pe străzile Parisului. Asemenea HAOS nu s-a mai vazut niciodata in Franta

După a patra zi de mobilizare a "vestelor galbene", preşedintele francez, Emmanuel Macron, este aşteptat să anunţe noi măsuri ca răspuns la această criză socială care îi pune la încercare mandatul, comentează AFP, conform agerpres.ro


Potrivit premierului Edouard Philippe, "a sosit timpul dialogului" şi "acum trebuie refăcută unitatea naţională", subminată de această frondă populară fără precedent născută pe reţelele sociale. 

Preşedintele Emmanuel Macron "va vorbi" - poate luni - şi "este datoria lui să propună măsurile" pentru a permite "întregii naţiuni franceze să se regăsească", a declarat Edouard Philippe sâmbătă seară.

Ţintă recurentă a manifestanţilor, cu sloganul omniprezent "Macron demisia", şeful statului, care nu a luat cuvântul în public în această săptămână, a rămas pentru noua zi de mobilizare în palatul prezidenţial, înconjurat de un impozant dispozitiv de protecţie. Până în prezent, el l-a lăsat în prima linie pe Edouard Philippe, atât în parlament, cât şi în faţa presei. 

Tiruri cu gaze lacrimogene pe marginile bulevardului Champs Elysées, vitrine sparte sub luminile de Crăciun şi maşini incendiate la Paris, dar şi altercaţii şi distrugeri în marile oraşe din provincie ca Bordeaux, Toulouse, Marsilia sau Nantes, şi în continuare baraje rutiere şi drumuri blocate: imaginile de sâmbătă au marcat spiritele încă o dată. 

Au fost însă fără comparaţie cu scenele de gherilă urbană de la Arcul de Triumf - unul din monumentele emblematice ale Franţei - şi din mai multe zone rezidenţiale ale Parisului petrecute cu o săptămână înainte şi care au şocat întreaga lume. 

'Vestele galbene', provenite majoritar din rândul claselor populare şi de mijloc, se declară excedate de politica fiscală şi socială a preşedintelui Emmanuel Macron. 

Pasul înapoi făcut de guvern în privinţa majorării taxei la carburanţi, prima revendicare a protestatarilor, nu a condus însă la stingerea mişcării, care se opune elitelor politice şi partidelor tradiţionale, şi este lipsită de lideri veritabili, ceea ce face dificile tentativele de negociere ale guvernului.

IMAGINI VIDEO SOCANTE

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office