HAOS TOTAL Jandarmii ripostează cu GAZE LACRIMOGENE, lângă Arcul de Triumf, după ce au fost atacați: Imagini ȘOCANTE din Paris - LIVE VIDEO

Publicat in Ştiri Internaţionale 24 Noiembrie 2018 766 ori
Google+ WhatsApp
HAOS TOTAL Jandarmii ripostează cu GAZE LACRIMOGENE, lângă Arcul de Triumf, după ce au fost atacați: Imagini ȘOCANTE din Paris - LIVE VIDEO
HAOS TOTAL Jandarmii ripostează cu GAZE LACRIMOGENE, lângă Arcul de Triumf, după ce au fost atacați: Imagini ȘOCANTE din Paris - LIVE VIDEO

UPDATE

Forţele de ordine franceze au recurs sâmbătă la Paris la gaze lacrimogene şi au folosit un tun cu apă pentru a dispersa miile de oameni care manifestau împotriva creşterilor preţului la carburant, aşa-numitele ''veste galbene'', care încercau să se apropie de Palatul Elysée, sediul Preşedinţiei, informează EFE.

Confruntările au avut loc în interiorul perimetrului de securitate stabilit de poliţie, când zeci de manifestanţi au încercat să iasă din acest perimetru pentru a ajunge la reşedinţa preşedintelui Emmanuel Macron, a cărui demisie au cerut-o prin sloganuri şi pancarte.

Autorităţile franceze interziseseră adunările în proximitatea Palatului Elysée, şi semnalaseră Champ-de-Mars, situat în faţa Turnului Eiffel, drept loc permis pentru protest.

Însă reprezentanţii mişcării, care a început ca un protest împotriva creşterii impozitelor la carburant, dar s-a diversificat pe zi ce trece, au respins acest punct de adunare şi au cerut să se poată apropia de reşedinţa lui Macron. Solicitare căruia i-au dat curs sute de ''veste galbene'', care au folosit mobilier urban pe care l-au lansat împotriva forţelor de ordine care stabiliseră un cordon de securitate.

Autorităţile franceze au indicat că între manifestanţi s-ar fi putut infiltra grupuri de extremă dreapta pentru a radicaliza protestul. Răspunsul forţelor de securitate a venit sub formă de gaze lacrimogene şi folosirea unui tun cu apă, ceea ce a provocat scene extrem de tensionate.

Pe de altă parte, ministrul de interne francez Christophe Castaner a acuzat sâmbătă extrema dreaptă şi pe liderul său, Marine Le Pen, de confruntările din Paris. Castaner a amintit că Marine Le Pen a fost cea care, prin intermediul reţelei sociale Twitter, le-a cerut vineri protestatarilor să se adune pe Champs-Élysées, în pofida interdicţiei explicite impuse protestatarilor de a manifesta pe această cunoscută arteră comercială din capitala Franţei.

Castaner a mai învinuit-o pe Le Pen şi de faptul că mai mulţi deputaţi ai partidului lui Macron au fost agresaţi în ultimele zile, iar domiciliile acestora au fost luate cu asalt de către protestatari.

Ministrul de interne francez a menţionat că la Paris s-au strâns 8.000 de manifestanţi cu puţine ore înaintea începerii oficiale a protestului, prevăzut pentru ora locală 14:00 (13:00 GMT). Dintre aceştia, 5.000 se aflau pe Champs-Élysées.

Totodată, Castaner a precizat că, la nivel naţional, mişcarea a suferit ''o puternică slăbire'', în întreaga ţară strângându-se circa 23.000 de manifestanţi, faţă de 124.000 câţi erau sâmbăta trecută la aceeaşi oră. În restul ţării continuă blocajele centrelor logistice şi ale drumurilor, situaţie existentă încă de acum o săptămână, dar cu o mai mică intensitate decât sâmbăta trecută, când potrivit cifrelor oficiale la proteste au participat pe parcursul întregii zile aproape 300.000 de manifestanţi.

UPDATE

La protestul de sâmbătă participă mii de persoane. Peste 3.000 de polițiti au fost trimiși la Paris pentru a supraveghea manifestația.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcați în veste reflectorizante, pe care toți șoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga țară, obstrucționând accesul la depozite de carburanți, centre comerciale și unele fabrici.

Manifestanții protestează față de scumpirea prețurilor carburanților după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.

Știrea inițială

Polițiștii francezi au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă în Paris pentru a dispersa protestatarii care își manifestă dezacordul față de scumpirea carburanților, în a doua săptămână de manifestații, relatează Le Figaro.

Altercațiile dintre forțele de ordine și cetățeni au avut loc în zona Champs Elysees, după ce protestatarii au încercat să treacă de un cordon al poliției.

Cel puțin o persoană a fost arestată, au anunțat surse din cadrul poliției. Protestatarii au pancarte cu mesajele „Demisia lui Macron” și „Franța este nervoasă”. Ciocniri violente au loc între "vestelor galbene" şi poliţişti pe Bulevardul Champs Elysees, după ce manifestanţii au rupt un cordon de securitate, scrie mediafax.ro.

Apeluri la manifestaţii ”pe jos, pe cal sau cu maşina”, în vederea ”blocării” Parisului, pe 24 noiembrie, au fost amplu preluate şi răspândite pe Facebook. Manifestațiile au început sâmbăta trecută, când peste 280.000 de persoane au luat parte la proteste în peste 2.000 de locații din țară.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office