Nemții vin cu Catan, jocul de societate care îşi propune să salveze lumea

Publicat in Ştiri Internaţionale 09 Noiembrie 2018 619 ori
Google+ WhatsApp
Nemții vin cu Catan, jocul de societate care îşi propune să salveze lumea
Nemții vin cu Catan, jocul de societate care îşi propune să salveze lumea

O nouă versiune a unui popular joc de societate (board game), Catan, printre ai cărui admiratori se numără două staruri de la Hollywood, Mila Kunis şi Woody Harrelson, îşi propune să salveze omenirea prin creşterea gradului de conştientizare în rândul publicului larg în ceea ce priveşte importanţa pe care o are conservarea diversităţii culturilor agricole, informează joi Thomson Reuters Foundation.

În noua versiune "Catan", jucătorii concurează pentru a cuceri o insulă imaginară şi necartografiată, câştigând puncte pentru a putea să construiască aşezări umane şi pentru a acumula şi a face schimb de resurse, scrie agerpres.ro.

"Catan - Crop Trust", lansat joi, cere jucătorilor să găsească un echilibru între agricultură şi ţelul colectiv de conservare a diversităţii, prin depozitarea într-un seif a unei părţi din seminţele lor.

Jucătorii care nu reuşesc să facă acest lucru periclitează diversitatea, ameninţând lanţul alimentar şi supravieţuirea locuitorilor de pe insulă. Noul joc a fost dezvoltat în colaborare cu angajaţii de la Rezerva mondială de seminţe din Svalbard.

"Ceea ce este unic la acest joc constă în faptul că nu poţi să câştigi dacă îţi urmăreşti doar interesul propriu", a declarat Marie Haga, director executiv al Crop Trust, instituţia care administrează cea mai mare bancă de seminţe din lume.

"Trebuie să te asiguri că nu epuizezi resursele naturale în acest joc. Pentru că atunci toată lumea pierde", a adăugat ea pentru Thomson Reuters Foundation.

Aproape 1 milion de mostre de seminţe sunt păstrate în rezerva din Svalbard, un depozit aflat dincolo de Cercul Polar şi care a fost înfiinţat pentru a proteja diversitatea plantelor de pe Terra în eventualitatea unui dezastru de proporţii planetare.

Încasările obţinute din comercializarea noului joc vor fi donate în beneficiul Crop Trust, care sprijină băncile de seminţe din lumea întreagă. Cumpărătorii jocului vor primi, de asemenea, un almanah ce detaliază istoria rezervei din Svalbard.

Experţii s-au declarat îngrijoraţi în ceea ce priveşte capacitatea de rezistenţă a lanţului alimentar global în faţa modificărilor climatice, întrucât omenirea se bazează în prezent pe mai puţine resurse decât în urmă cu 50 de ani.

Pablo Suarez, director asociat pentru cercetare şi inovaţie în cadrul Red Cross / Red Crescent Climate Centre, consideră că jocurile de societate "sunt capabile într-o manieră unică să îi ajute pe oameni să înţeleagă complexităţile riscurilor viitoare".

"Catan - Crop Trust", rezultatul unei colaborări de aproape doi ani, reprezintă o actualizare a unui joc original, lansat în urmă cu peste 20 de ani, care s-a vândut în peste 27 de milioane de unităţi şi a fost tradus în peste 40 de limbi.

"Jocurile reprezită o modalitate minunată de a învăţa ceva", a declarat Benjamin Teuber, unul dintre creatorii jocului "Catan - Crop Trust". "Însă, în primul rând, ele trebuie să rămână amuzante. Cu cât sunt mai amuzante, cu atât înveţi mai mult, chiar fără să îţi dai seama că faci acest lucru", a adăugat el.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office