Primăria Păuleşti continuă investiţiile în domeniul educaţiei

Publicat in Politica 20 August 2018 353 ori
Google+ WhatsApp
Primăria Păuleşti continuă investiţiile în domeniul educaţiei
Primăria Păuleşti continuă investiţiile în domeniul educaţiei

Plecând de la faptul că viitorul unei comunităţi îl reprezintă copiii, conducerea administraţiei locale din Păuleşti continuă să pună pe lista de priorităţi, în ceea ce priveşte investiţiile, şi domeniul educaţiei.

Astfel, Primăria Păuleşti are în derulare procedura de achiziţie a lucrărilor necesare pentru punerea în practică a proiectului ce vizează extinderea, reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din satul Păuleşti. Necesitatea acestor investiţii a plecat de la faptul că satul Păuleşti este în plină dezvoltare – ca de altfel întreaga comună – iar clădirea actuală a grădiniţei nu mai poate asigura necesarul şi calitatea spaţiilor destinate educaţiei pentru preşcolari.

Conform proiectului, în locul celor două clase cu program normal, existente în momentul de faţă la Grădiniţa Păuleşti, după finalizarea lucrărilor de extindere şi modernizare vor funcţiona şase clase de copii preşcolari- cu program prelungit – unde micuţii vor avea parte de activităţi instructiv-educative, conform programei prevăzute în Legea Educaţiei Naţionale. În sălile de clasă vor exista mobilier, aparatura şi dotările necesare pentru buna desfăşurare a procesului de instruire şi joc împreună cu personalul didactic.

 

Având în vedere că activitatea grădiniţei va trece de la 5-b

program normal la program prelungit, modificările şi extinderea sediului au inclus şi lucrările necesare atât pentru servirea mesei, cât şi pentru programul de somn. Astfel, vor exista o sală de mese precum şi un oficiu de alimente, spaţiile urmând să fie dotate cu obiecte şi echipamente corespunzătoare servirii mesei. În ceea ce priveşte alimentele, acestea vor fi livrate pe bază de contract de către o firmă autorizată de tip catering, în baza unui meniu prestabilit de către un medic specializat în nutriţia copiilor. Numărul de porţii va fi comunicat de către o persoană din cadrul grădiniţei reprezentanţilor firmei de catering în fiecare dimineaţă, după ce se va face prezenţa copiilor. Totodată, având în vedere necesarul de somn al copiilor preşcolari, în sălile de clasă vor exista şi paturi rabatabile, ce vor fi folosite pentru programul de somn.

De asemenea, pentru evitarea, pe cât posibil, a epidemiilor în rândul preşcolarilor, la intrare va exista un spaţiu pentru primire-filtru, unde copiii vor fi controlaţi de către personalul medical, o cameră izolator şi un cabinet medical. Holurile vor fi prevăzute cu vestiare pentru hainele şi încălţămintea de stradă ale copiilor, dar şi băncuţe pe care aceştia se vor aşeza pentru a se schimba. În ceea ce priveşte grupurile sanitare, acestea vor fi adecvate vârstelor şi numărului de copii, fiind amenajate în apropierea claselor. Potrivit proiectului, vor fi amenajate şi celelalte spaţii necesare funcţionării clădirii, respectiv birou administrativ, depozit pentru materialele didactice, depozit pentru produsele folosite la curăţenie, camere tehnice, spălătorie, uscătorie, călcătorie, grupuri sanitare şi vestiare pentru personalul grădiniţei.

În incinta grădiniţei se va putea intra dinspre Casa de Cultură „Toma Socolescu”, pe o alee carosabilă, dar şi de pe o altă stradă asfaltată. De asemenea, pentru o mai bună organizare a activităţii, vor exista mai multe căi de acces în sediul grădiniţei, una pentru preşcolari, una pentru personal, câte una pentru livrarea alimentelor, dar şi pentru evacuarea gunoiului. Vor exista și două scări de acces şi evacuare – una interioară şi una exterioară, clădirea fiind prevăzută cu instalaţie interioară de stins incendiu cu hidranţi, pe stradă existând şi un hidrant exterior.


În curtea grădiniţei se vor amenaja alei, un spaţiu de joacă dotat cu echipamente de joacă adecvate, precum şi o grădină pentru explorarea naturii. Serbările preşcolarilor vor putea fi găzduite în Casa de Cultură Toma T. Socolescu, situată în imediata vecinătate, aceasta având dotările necesare unor astfel de evenimente de tip spectacol. De asemenea, în Casa de cultură se vor putea desfăşura şi activităţi de tip Club al copiilor – dans popular, modern, balet, limbi străine, muzică, pictură, şah – unde preşcolarii vor putea participa în afara programului de grădiniţă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office