Codrin Stefanescu, declaratie de presa: Moartea judecătorului Stan Mustață ridică foarte multe întrebări

Publicat in Politica 09 August 2018 498 ori
Google+ WhatsApp
Codrin Stefanescu, declaratie de presa: Moartea judecătorului Stan Mustață ridică foarte multe întrebări
Codrin Stefanescu, declaratie de presa: Moartea judecătorului Stan Mustață ridică foarte multe întrebări

Moartea judecătorului Stan Mustață ridică foarte multe întrebări legitime la care trebuie dat urgent un răspuns. În mod obligatoriu opinia publică trebuie informată foarte repede şi foarte corect în legătură cu acest eveniment absolut îngrozitor.

Decesul fostului judecător Stan Mustață, în contextul în care cunoaștem și cum a fost băgat la pușcărie, și pentru ce - mai ales că a fost cel care s-a opus anihilării unui întreg lot de oameni în dosarul Telepatia -, crează foarte multe suspiciuni care trebuie lămurite urgent.

Este foarte important ca ancheta ce se va derula în legătură cu motivele mutării fostului judecător, în toiul nopţii, dintr-un penitenciar în altul, în legătură cu cine a semnat, cine a fost complice şi cine a dat acele ordine, să fie urmată şi de o amplă anchetă referitoare la condamnarea judecătorului Stan Mustaţă. Adică, a influenţei extrem de toxice a binomului Coldea - Kovesi în arestarea fostului judecător din dosarul lui Dan Voiculescu.

Pentru că urmare acestei tregedii, pentru care unii cu siguranţă vor răspune, s-a reliefat în rândul opiniei publice ideea că în sistemul penitenciar din România există două tipuri de angajaţi. Pe de o parte, gardienii care muncesc în niște condiții la fel de inumane ca cele ale deținuților, care sacrifică timp din sânul familiei, ani din viață pentru ore suplimentare şi care rămân totuşi oameni şi care acţionează în limitele legii. Iar pe de altă parte existenţa unor călăi, foarte puțini la număr, care continuă, ca exponenţi ai statului paralel, să execute ordinele inumane primite şi care, cu siguranţă, beneficiază în continuare de anumite privilegii şi avantaje din partea acestuia.

Aceasta este iarăși o problemă care trebuie lămurită foarte, foarte urgent, iar românii, în mod evident, așteaptă aceste răspunsuri. Eu sunt unul dintre aceștia.

 

Codrin Ștefănescu,

Secretar general adjunct al PSD

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office