Li s-au deschis ochii? Procuror şef adjunct al DNA, despre abuzul in serviciu: "Decizia CCR este normală"

Publicat in Politica 04 August 2018 697 ori
Google+ WhatsApp
Li s-au deschis ochii? Procuror şef adjunct al DNA, despre abuzul in serviciu: "Decizia CCR este normală"
Li s-au deschis ochii? Procuror şef adjunct al DNA, despre abuzul in serviciu: "Decizia CCR este normală"

Călin Nistor, procuror şef adjunct al DNA, a acordat un interiu jurnalistei Sorina Matei, la o lună după plecarea din DNA a Laurei Codruţa Kovesi. Acesta a contrazis-o pe fosta sa şefă pe tema deciziei CCR pe abuzul în serviciu şi s-a ferit să critice Parlamentul pentru modificarea Codului Penal.

 

Nistor a explicat de ce infracţiunea de abuz în serviciu este cea mai des întâlnită în dosarele DNA, deşi abuzul nu este o infracţiune de corupţie. "Este infracţiune de corupţie dacă există folos necuvenit. Raţiunea legiuitorului care a introdus abuzul cu folos e ca la momentul sesizării, de multe ori, nu mai poţi dovedi corupţia clasică. Abuzul în serviciu lansă mai multe urme. Acesta e motivul pentru care sunt mai multe cercetări pe infracţiunea de abuz în serviciu", a declarat Călin Nistor.

Adjunctul şefei DNA a vorbit şi despre decizia CCR care a stabilit că abuzul în serviciu este doar atunci când se înalcă legislaţia primară. Nistor a afirmat că decizia CCR este bună, deşi Kovesi a criticat de mai multe ori decizia judecătorilor constituţionali. "Decizia CCR este normală. Nici nu trebuia să vină Curtea să spună că răspunderea penală este ultima ratio", a declarat Nistor.

Întrebat cum vede felul în care Parlamentul a modificat definiţia abuzului în serviciu, Nisor a răspuns: "Legea cred că e doar la jumătatea drumului. Să aşteptăm să vedem cum va ieşi. Infracţiunea de abuz în servicu, aşa cum a interpretat-o Curtea, este în regulă. Bun, este dreptul legiuitorului să facă politica penală."

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.