Dosar la indigo cu al lui Iulian Badescu/ Fostul primar al Timisoarei, ACHITAT în dosarul finanțării Poli Timisoara

Publicat in Politica 13 Iulie 2018 349 ori
Google+ WhatsApp
Dosar la indigo cu al lui Iulian Badescu/ Fostul primar al Timisoarei, ACHITAT în dosarul finanțării Poli Timisoara
Dosar la indigo cu al lui Iulian Badescu/ Fostul primar al Timisoarei, ACHITAT în dosarul finanțării Poli Timisoara

Gheorghe Ciuhandu, achitat în primă instanţă în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara; fostul secretar al Primăriei, singurul condamnat

Fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, dar şi viceprimarul Adrian Orza, precum şi alţi funcţionari din cadrul Primăriei Timişoara au fost achitaţi în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara. Singurul găsit vinovat este fostul secretar Ioan Cojocari care a fost condamnat pentru abuz în serviciu. Sentinţa nu este definitivă, scrie News.ro.

Tribunalul Timiş a publicat, vineri, sentinţa în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara, în care au fost inculpaţi fostul primar Gheorghe Ciuhandui, Ioan Cojocari, fost secretar al Consiliului Local, Delia Ileana Dumitru, consilier juridic la primărie, Smaranda Haracicu, fost director al Direcţiei Economice din primărie, Violeta Mihalache, fost director de comunicare în aceeaşi instituţie, acuzaţi pentru abuz în serviciu.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei Adrian Orza, fost viceprimar al Timişoarei, Mirel Florin Munteanu şi Mariana Dimitriu, economişti la Direcţia Economică a Primăriei Timişoara, Martin Staia, fost şef al Serviciului Administrare Baze Sportive din primărie, Nicuşor Miuţ, fost director al Direcţiei Patrimoniu, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cu excepţia fostului secretar Ioan Cojocari, cu toţii au fost achitaţi în urma deciziei judecătorilor de la Tribunalul Timiş.

Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei Timişoara a fost singurul găsit vinovat de abuz în serviciu şi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, dar şi la plata prejudiciului către stat, stabilit la 27 de milioane de lei, adică aproximativ şase milioane de euro.

Cojocari mai trebuie să execute o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii de 60 de zile, la spaţii verzi, la societatea Horticultura. De asemenea, i-au fost interzise mai multe drepturi pentru o perioadă de doi ani, iar instanţa a dispus ca pedeapsa să o execute sub supraveghere.

Sentinţa dată de Tribunalul Timiş nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Timisoara.

În acest dosar, fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu şi fostul viceprimar Adrian Orza, dar şi alţi funcţionari ai Primăriei Timişoara au fost trimişi în judecată de DNA pentru asocierea cu echipa patronată de omul de afaceri Marian Iancu. Poli Timişoara a primit în acea perioadă zeci de milioane de lei ajutor din partea autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în cursul anului 2008, Gheorghe Ciuhandu, la acea dată primar al municipiului Timişoara, şi Ioan Cojocari, secretar al Consiliului Local Timişoara, uzând de prerogativele conferite de funcţiile ce le îndeplineau, au încălcat normele legale în vigoare ce reglementează posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul Consiliului Local Timişoara în contul S.C. Politehnica Timişoara S.A. (fostă S.C. Fotbal Club Timişoara S.A., fostă S.C. Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest S.A.).

Potrivit sursei citate, Ciuhandu, împreună cu Delia Ileana Dumitru, Smaranda Haracicu şi Violeta Mihalache, a semnat un ”contract de asociere”, în baza căruia a fost alocată anual, pe o perioadă de trei ani, suma de 9.000.000 lei, ”pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Ştiinţa Timişoara”, iar secretarul Consiliului Local Timişoara a avizat pentru legalitate H.C.L. nr. 127/2008 în baza căreia era alocată anual suma menţionată.

Primăria Timişoara a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 31.669.417,71 lei, în acest dosar.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office