Lovitura pentru Statul Mafiot! Coalitia PSD-ALDE restaureaza statul de drept! Iata modificarile, necesare, la Codul Penal

Publicat in Politica 04 Iulie 2018 693 ori
Google+ WhatsApp
Lovitura pentru Statul Mafiot! Coalitia PSD-ALDE restaureaza statul de drept! Iata modificarile, necesare, la Codul Penal
Lovitura pentru Statul Mafiot! Coalitia PSD-ALDE restaureaza statul de drept! Iata modificarile, necesare, la Codul Penal

 

Pas urias facut pentru demantelarea Statului Paralel si pentru stoparea practicilor staliniste prin care procurorii au distrus vietile a mii de oameni nevinovati. Coalitia PSD-ALDE a reusit, miercuri 4 iulie 2018, o victorie importanta in Parlamentul Romaniei.

Camera Deputatilor a votat modificarile la Codul penal, dupa ce acelasi lucru se intamplase si in Senatul Romaniei cu o zi in urma. Adoptarea modificarilor la legislatia penala s-a facut cu 167 voturi “pentru”, 97 “impotriva” si 19 abtineriVotul din Camera Deputatilor este poate cel mai important eveniment din ultimii ani, alaturi de adoptarea Legilor Justitiei, in conditiile in care prin modificarile facute se restaureaza in mare parte statul de drept din Romania, iar statul mafiot care a condus tara cu arma catuselor va fi deposedat de mijloacele de represiune si de instrumentele de politie politica. Adoptarea modificarilor la Codul penal este cu atat mai importanta avand in vedere presiunile uriase exercitate de o serie de ambasade si de bandele #rezist, presiuni in fata carora liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea (foto stanga, alaturi de presedintele Klaus Iohannis) si Calin Popescu Tariceanu, nu s-au indoit, respectandu-si astfel promisiunile privind indfreptarea legislatiei penale si a Legilor Justitiei pentru stoparea abuzurilor comise in ultimii ani.


Asa cum precizat si in articolul de ieri in care anuntam adoptarea modificarilor la Codul penal in Senatul Romaniei, dezbaterile din spatiul public s-au axat pe modificarile facute la art. 297 Cod penal, in conditiile in care s-a decis caabuzul in serviciu va consta in fapta functionarului public aflat in exercitiul atributiilor de serviciu care incalca o lege, o ordonanta de urgenta sau o ordonanta de guvern, in scopul de a obtine pentru sine, sot, ruda sau afin pana la gradul II inclusiv, un folos material necuvenit, iar in acest mod se cauzeaza un prejudiciu mai mare decat salariul minim brut pe economie. O fapta ce se va pedepsi cu inchisoare intre 2 si 5 ani sau amenda, fata de inchisoare intre 2 si 7 ani cum este prevazut in prezent.

Evident, avand in vedere ca abuzul in serviu a constituit principala arma a DNA de a fabrica dosarele politice impotriva celor intrati pe lista neagra a Sistemului, discutiile in spatiul public si criticile s-au axat pe aceasta modificare a Codului penal, opiniile in randul specialistilor fiind destul de impartite. Totusi, printre modificarile la Codul penal se regasesc unele care, cel putin din punctul nostru de vedere, merita salutate.

Spre exemplu, o importanta modificare a fost facuta la articolul privind infractiunea de trafic de influenta. Mai exact, a fost adoptata forma in care se prevede ca va constitui trafic de influenta interventia concreta la un functionar public, deci promisiunea materializata. Este o modificare de bun augur, atat timp cat in ultimii ani sute de oameni au fost executati pentru trafic de influenta pe baza unor simple denunturi in care erau acuzati ca au promis ca vor interveni pe langa un functionar public, fara ca aceasta pretinsa interventie sa depaseasca stadiul de promisiune si fara ca ea sa fi fost dovedita in vreun fel.

O alta modificare importanta priveste denuntul pe care il poate face mituitorul. Mai exact, perioada in care acesta poate face denunt. Concret, modificarea adusa Codului penal stabileste ca mituitorul va scapa nepedepsit daca face denunt inainte ca organele penale sa se sesizeze, dar nu mai tarziu de un an de zile de la momentul in care a dat mita. Asa cum se stie, in ultimii ani am avut parte de nenumarate dosare fabricate pe baza denunturilor formulate de diverse persoane care, aflate in puscarie sau la un pas de inchisoare, si-au adus aminte ca au dat spaga in urma chiar si cu zece ani.

Mai remarcam si articolul care prevede pedeapsa cu inchisoare de pana la 2 ani pentru fapta magistratului care divulga informatii confidentiale privind data, timpul, locul, modul sau mijloacele prin care urmeaza sa se administreze o proba sau care dezvaluie mijloace de proba sau de inscrisuri oficiale dintr-o cauza penala, inainte de a se dispune o solutie de netrimitere in judecata ori de solutionare in prima instanta a cauzei. Adica fix ceea ce au facut procurorii DNA ani de zile cand au scurs catre presa de casa informatii secrete din dosare aflate in lucru, astfel incat tintele sa fie linsate de aparatul de propaganda.

De asemenea, trebuie semnalat si articolul care, sub sanctiunea inchisorii de pana la 3 ani, interzice functionarului public sa se refere la o persoana acuzata intr-un dosar penal ca si cum aceasta a fost condamnata, desi inca nu a fost pronuntata o hotarare de condamnare definitiva. Adica fix ceea ce a facut presedintele Iohannis care si-a numit “penali” rivalii politici impotriva carora DNA a fabricat dosare.

Modificarile la Codul penal vor fi atacate la CCR de PNL si USR, apoi de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar in final de presedintele Romaniei Klaus Iohannis, fix asa cum s-a intamplat si in cazul Legilor Justitiei.

Iata modificarile la Codul penal adoptate in Camera Deputatilor si in Senatul Romaniei:


 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.