Toader, prima reacție la condamnarea lui Dragnea: Mulți sunt condamnați în primă instanță și după aceea achitați

Publicat in Politica 22 Iunie 2018 398 ori
Google+ WhatsApp
Toader, prima reacție la condamnarea lui Dragnea: Mulți sunt condamnați în primă instanță și după aceea achitați
Toader, prima reacție la condamnarea lui Dragnea: Mulți sunt condamnați în primă instanță și după aceea achitați

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat, vineri, referitor la o posibilă demisie a lui Liviu Dragnea, că este o chestiune politică, însă, juridic, "mulți sunt condamnați in prima instanta și după aceea achitați".

"Am inteles ca doi judecători au făcut majoritatea spre condamnare, că unul a făcut opinie separată, că nu au luat în considerare decizia CCR, la care am participat că eram încă judecător la CCR. O decizie a CCR nu poate fi neglijată, nu poate să nu fie luată în considerare, chiar dacă legiuitorul nu pune în acord textul cu decizia Curții. De ce? Pentru că în momentul în care se publică decizia textul se suspendă, în 45 de zile dacă legiuitorul nu pune de acord textul nu se mai aplică. Decizia cu privire la abuz a fost una interpretativă, nu a fost una de admitere pur și simplu, de interpretare, în sensul că textul constituțional , în măsura în care neîndeplinirea unei obligații se referă a o obligație prevăzută în lege sau ordonanță de Urgență, nu în orice act normativ. Nu cred ca un judecător nu ia în considerare o decizie a CCR", a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaților, ministrul Justiției a răspuns: "Este o chestiune politică, e o problemă de nivel politic. Dacă vreți să vă spun juridic, mulți sunt condamnați în primă instanță și după accea achitați sau sunt achitați și după aceea sunt condamnați. Toți se află la adăpostul a ceea ce tot românul știe acum: prezumția de nevinovăție. E adevărat că la unii cu nume mai cunoscute se pune în discuție, alții trec neobservați. Stiu că e a doua condamnare, a doua a avut ca aspect anularea primeia sub aspectul anulării suspendării".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.