Judecator de la Tribunalul Bucuresti, despre refuzul lui Iohannis: "E moartea democratiei!"

Publicat in Politica 13 Iunie 2018 409 ori
Google+ WhatsApp
Judecator de la Tribunalul Bucuresti, despre refuzul lui Iohannis: "E moartea democratiei!"
Judecator de la Tribunalul Bucuresti, despre refuzul lui Iohannis: "E moartea democratiei!"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci, președintele secției a VI-a civilă de la Tribunalul București, condamnă în termeni duri decizia președintelui de a nu respecta Constituția pe care a jurat la depunerea mandatului. Conform judecătoarei, decizia lui Iohannis e sinonimă cu ”moartea democrației”, ea concluzionând că ”începând de azi, putem pune lacătul pe instituții și să plecăm acasă”.

”Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”

Scrie în Constituție!

Începând de azi, putem pune lacătul pe instituții și să plecăm acasă!

”Shhhh...Liniște!”

Democrația a murit!”, e mesajul judecătoarei.

Klaus Iohannis a anunțat că nu va pune în aplicare decizia CCR, prin care era obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA. ”Această separație tocmai am făcut-o. Motivarea foarte amplă scrisă de Curtea Constituțională ne dă câteva indicații, ne ridică câteva probleme. Nu putem să facem următorul pas până nu ne clarificăm ce anume ni se transmite în această motivare. Eu nici nu am afirmat în vreun fel ce voi face în perioada imediat următoare, decât să citesc cu atenție decizia și motivarea, și să văd cum putem să formulăm demersuri care ne dau răspunsuri pertinente la întrebările care apar de acolo.”, a spus Iohannis la întrebarea dacă o va revoca pe Kovesi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.