ŞOC: Cu Kovesi în fruntea DNA, toate dosarele vor deveni NULE

Publicat in Politica 08 Iunie 2018 728 ori
Google+ WhatsApp
ŞOC: Cu Kovesi în fruntea DNA, toate dosarele vor deveni NULE
ŞOC: Cu Kovesi în fruntea DNA, toate dosarele vor deveni NULE

Nedemiterea din funcţie a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi ar putea creea haos în interiorul direcţiei. Toate dosarele întocmite de DNA şi semnate de Laura Codruţa Kovesi ar putea fi lovite de nulitate. Este ipoteza emisă de György Frunda, fost parlamentar UDMR şi jurist.

"Prezența Codruței Kovesi la conducerea DNA (n.red-după decizia CCR) va produce consecințe juridice pe care nimeni n-ar trebui să le treacă cu vederea. Eu, ca avocat, sunt convins că mulți se vor folosi, pe bună dreptate, de faptul că șefa instituției se află acolo neconstituțional și vor cere ca actele întocmite de DNA să fie lovite de nulitate. Toate aceste demersuri ar avea șanse în instanță. Din momentul deciziei CCR, orice act semnat de Laura Codruța Kovesi sau de procurorii din instituția condusă de dânsa este discutabil. (...) Ar deschide un câmp foarte periculos, oricine și-ar permite să spună că nu este obligat să respecte decizia CCR. Dacă șeful unui stat nu o face, de ce ar face-o alții? Asta pe plan intern. Pe plan extern, președintele ar fi nevoit să răspundă la întrebarea altor șefi de state din țările UE, care s-ar declara uimiți de faptul că nu a respectat o decizie a Curții Supreme.Eu cred că Iohannis va semna decretul de revocare în mai puțin de 30 de zile", a declarat Frunda pentru Evenimentul Zilei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office