BOMBA! Parchetul General: DNA Ploiești ar fi folosit probe false în susținerea unei cereri de extrădare a lui Sebastian Ghiță

Publicat in Politica 24 Mai 2018 285 ori
Google+ WhatsApp
BOMBA! Parchetul General: DNA Ploiești ar fi folosit probe false în susținerea unei cereri de extrădare a lui Sebastian Ghiță
BOMBA! Parchetul General: DNA Ploiești ar fi folosit probe false în susținerea unei cereri de extrădare a lui Sebastian Ghiță

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, DNA Ploiești ar fi folosit probe false în două dosare și în susținerea unei cereri de extrădare, fiind vorba despre aducerea în țară a lui Sebastian Ghiță, spun surse judiciare.

Procurorii au reținut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecții Negulescu Mircea (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) și Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti și folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare, transmite Parchetul General.

Procurorii au anunțat, joi, oficial, că Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt urmăriți penal pentru participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Comunicatul de presă a venit la două zile după ce procurorul șef al DNA Ploiești a luat la cunoștință acuzațiile.

Lucian Onea a declarat, marți, la Parchetul General, după ce a fost înștiințat că este urmărit penal, că fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a comis, menționând că nu îi este teamă și că este nevinovat.

"Mi-au fost aduse la cunoștință acuzațiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic", a declarat șeful DNA Ploiești.

Tot în acea zi, Lucian Onea a transmis conducerii Direcţiei o cerere de eliberare din funcţie ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, a anunțat DNA. Secția pentru procurori a CSM a luat act miercuri de demisia lui Onea.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.