Coldea si Kovesi, anchetati de DIICOT pentru infractiuni contra securității naționale! DOCUMENT

Publicat in Politica 16 Mai 2018 2894 ori
Google+ WhatsApp
Coldea si Kovesi, anchetati de DIICOT pentru infractiuni contra securității naționale! DOCUMENT
Coldea si Kovesi, anchetati de DIICOT pentru infractiuni contra securității naționale! DOCUMENT

Sesizarea pe care deputatul PSD Liviu Plesoianu a facut-o la PICCJ-Sectia Parchetelor Militare - in urma declaratiilor lui Sebastian Ghita - privind posibile infractiuni contra securitatii nationale care ar fi fost comise de Florian Coldea(foto dreapta) si Laura Kovesi (foto stanga), a fost trimisa la DIICOT. (vezi facsimil) 

Anuntul a fost facut de Liviu Plesoianu, miercuri 16 mai 2018, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul precizand ca dosarul ar trebui sa fie unul de prioritate maxima pentru procurori, avand in vedere “ca vorbim despre posibile infractiuni contra securitatii nationale”.

Liviu Plesoianua formulat sesizare la PICCJ-Sectia Parchetelor Militare in urma declaratiilor facute de fostul deputat Sebastian Ghita, care spunea in cadrul unui interviu ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi “sunt, de fapt, ofiteri ai unui serviciu secret strain”. Plesoianu arata in sesizarea facuta ca necesitatea derularii cu celeritate a unor cercetari rezulta tocmai din posibila afectare a securitatii nationale: ”In cazul in care afirmatiile lui Sebastian Ghita se dovedesc a face referire la fapte, situatii si imprejurari reale, in cazul in care, asa cum declara Sebastian Ghita, Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea au fost / sunt ofiteri ai unui serviciu secret strain sau au executat / executa ordinele acestuia, pe langa alte infractiuni incidente, consider ca trebuie acordata o deosebita atentie articolelor 394 si 395 din Codul penal (Infractiuni contra securitatii nationale – Tradarea si Tradarea prin transmitere de informatii secrete de stat)”.

Iata postarea lui Liviu Plesoianu:

Sesizarea mea cu privire la Kovesi si Coldea a ajuns la DIICOT!

In urma cu doua saptamani, am sesizat Parchetul General cu privire la posibile infractiuni contra securitatii nationale (pe baza afirmatiilor lui Sebastian Ghita privitoare la faptul ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi ar fi 'ofiteri ai unui serviciu secret strain'. Ei bine, am primit raspuns. De acest caz se va ocupa DIICOT. Voi urmari cu maxim interes ce se va intampla mai departe. Urmeaza sa solicit actualizari de la DIICOT. Avand in vedere ca vorbim despre posibile infractiuni contra securitatii nationale, dosarul ar trebui sa constituie o maxima urgenta!

Iata continutul sesizarii:

 

'Subsemnatul Plesoianu Liviu Ioan Adrian, deputat in Parlamentul Romaniei, doresc sa sesizez Ministerul Public cu privire la urmatoarea situatie:

 

n cadrul unei serii de inregistrari / interviuri, difuzate si preluate la scara nationala de catre cea mai mare parte a presei (atat in anul 2017, cat si in anul curent), fostul deputat Sebastian Ghita a facut mai multe afirmatii in ceea ce priveste o posibila TRADARE a interesului national de catre domnul Florian Coldea si de catre doamna Laura Codruta Kovesi. Inainte de a reda cateva pasaje ilustrative in acest sens, trebuie sa mentionez faptul ca domnul Sebastian Ghita (conform propriilor afirmatii) face referire la anumite situatii si momente in calitate de martor al acestora.

In data de 16 ianuarie 2017, a fost difuzata de catre presa o inregistrare in care Sebastian Ghita vorbeste despre faptul ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi 'sunt, de fapt, ofiteri ai unui serviciu secret strain':

'Puterea lui Coldea asupra colegilor si asupra celorlalte institutii vine din relatia sa de exlusivitate cu Kovesi.Amandoi sunt, de fapt, ofiteri ai unui serviciu secret strain. Un serviciu secret al unei tari partenere Romaniei, dar totusi ai unui serviciu secret strain. Acesta este motivul pentru care Coldea obliga SRI si pe colegii din SRI sa o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu comisiile, cu orice, astfel incat Kovesi sa ramana acolo in functie'.

In alta inregistrare, difuzata tot in 2017, Sebastian Ghita detaliaza si da chiar numele unor 'sefi ai statiei CIA din Romania':

'Pe doamna Kovesi am cunoscut-o in sediile SRI. La K2, la K4 si la T14. Acolo ne intilneam de minimum doua ori pe saptamana inca din anul 2010. Si a durat aceasta serie de intilniri pana in anul 2014. Realitatea e ca poate sute de astfel de intilniri au existat in acesti ani. La unele dintre intilniri erau prezenti doar generalul Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si un sef al statiei CIA din Romania. Primul pe care l-am cunoscut in prezenta doamnei Kovesi si a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul sef al doamnei Kovesi. Iar al doilea este Eric Easley, poate actualul sef al doamnei Kovesi'.

De asemenea, in cadrul unui interviu difuzat anul acesta, Sebastian Ghita reia afirmatiile din 2017 si le completeaza, adaugand un element de o maxima gravitate – faptul ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi ar fi primit ordine de la seful antenei CIA din Romania, iar ca unul dintre aceste ordine ar fi fost acela de a distruge trusturile de presa romanesti.

Intr-o secventa a interviului, Sebastian Ghita spune asa: 'Evident ca intre Coldea si Kovesi erau si alte lucruri in afara celor de siguranta nationala. Cred ca SRI a ajutat-o mai mult pe Codruta decat pe altii. O ajuta si personal, si institutional. Era meritul Codrutei ca statea atat de aproape de Coldea. E o chestiune de evidenta ca Florian Coldea si Kovesi aveau legatura cu CIA. CIA are una dintre cele mai puternice 'antene' din zona in Romania'. 

Jurnalistul Ion Cristoiu, realizatorul interviului cu Sebastian Ghita, completeaza informatiile:

'Sebastian Ghita se intalnea, alaturi de Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, cu seful antenei CIA din Romania. El spune ca Dan Voiculescu si condamnarea sa a fost ceruta din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presa romanesti sa fie distruse. Ghita a recunoscut ca a pus la cale preluarea Realitatea TV la aceste intalniri, misiunea sa a fost sa fie manager la Realitatea TV'.

Consider ca Ministerul Public are datoria si obligatia de a cerceta daca informatiile furnizate de catre Sebastian Ghita sunt reale. Mai consider si ca Ministerul Public are datoria si obligatia de a demara cu celeritate cerecetari in acest caz avand in vedere gravitatea posibilelor fapte, calitatea posibililor faptuitori, precum si interesul public urias. In cazul in care afirmatiile lui Sebastian Ghita se dovedesc a face referire la fapte, situatii si imprejurari reale, in cazul in care, asa cum declara Sebastian Ghita, Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea au fost / sunt ofiteri ai unui serviciu secret strain sau au executat / executa ordinele acestuia, pe langa alte infractiuni incidente, consider ca trebuie acordata o deosebita atentie articolelor 394 si 395 din Codul penal (Infractiuni contra securitatii nationale – Tradarea si Tradarea prin transmitere de informatii secrete de stat). Necesitatea derularii cu celeritate a unor cercetari rezulta tocmai din posibila afectare a securitatii nationale. 

Cu asa ceva NU ne putem juca si e imperios necesar ca societatea romaneasca sa constate ca Ministerul Public ia in serios orice posibila infractiune care aduce atingere securitatii statului nostru!

 

De asemenea, in situatia in care se probeaza afirmatia lui Sebastian Ghita (redata de jurnalistul Ion Cristoiu, cel care a realizat interviul cu Sebastian Ghita) conform careia 'Dan Voiculescu si condamnarea sa a fost ceruta din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presa romanesti sa fie distruse', am avea de a face atat cu o foarte grava incalcare a Constitutiei Romaniei, articolul 30, alineatul 4 ('Nici o publicatie nu poate fi suprimata'), cat si, cel putin, cu infractiunea de represiune nedreapta.

Fata de cele prezentate, chestiuni care consider ca pot intruni elementele constitutive ale unor infractiuni prevazute de lege, va rog sa luati masurile legale care se impun.

Aceasta este declaratia pe care o sustin si o semnez pe propria raspundere!

Va multumesc, 

Liviu Plesoianu'".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.