Rodica Paraschiv, declarație politică: Promovați tradițiile și frumusețile României, fiți solidari pretutindeni!

Publicat in Politica 16 Mai 2018 243 ori
Google+ WhatsApp
Rodica Paraschiv, declarație politică: Promovați tradițiile și frumusețile României, fiți solidari pretutindeni!
Rodica Paraschiv, declarație politică: Promovați tradițiile și frumusețile României, fiți solidari pretutindeni!

Domnule Președinte,

Doamnelor și domnilor deputați,

Pe data de 14 mai a fiecărui an, în baza Legii 177/2013, se celebrează Ziua Dreptului Internațional Umanitar. Momentul ales reprezintă data la care România a devenit parte la Convențiile umanitare de la Geneva și este folosit pentru a evidenția răspunderile ce revin statului nostru, de la nivel central până la cel individual, cu privire la îndeplinirea obligațiilor de asigurare a cunoașterii și aplicării normelor de drept umanitar.

Convențiile, care se constituie într-un adevărat tezaur juridic al omenirii, asigură protecția ființei umane și a bunurilor cu caracter civil în situații în care se declanșează violențele.

Am avut ocazia să particip la toate edițiile și să susțin inițiativele Asociației Române de Drept Umanitar-Filiala Prahova, la toate manifestările organizate. Temele majore abordate până în prezent, sunt completate în acest an cu alta la fel de importantă și actuală.

Aniversarea ajunsă la cea de-a cincea ediție, este plasată în contextul în care, România marchează Centenarul Marii Uniri, iar tematica ediției a cincea – patrimoniul, tradițiile și valorile culturale naționale – a fost aleasă ca urmare a semnificației pe care aceste elemente le au pentru configurarea identității naționale și a promovării conștiinței unității naționale a românilor de pretutindeni. Cu toții avem obligația ”hrănirii” spiritului românesc, pe care trebuie sa-l pastram intact pentru noi si pentru generatiile ce vin.

Problematica afirmării specificului național este favorizată în acest an de faptul că 2018 este declarat drept Anul European al Patrimoniului Cultural, lucru care se va materializa sub forma unor ample manifestări menite să asigure cunoașterea reciprocă și apropierea dintre popoare.

14 mai, Ziua Dreptului Internațional Umanitar, este o zi care vizează instituțiile cu răspunderi de la nivel național, dar care, din nefericire, insuficient cunoscută și promovată, are consecințe directe asupra punerii în aplicare a obligațiilor asumate prin Convențiile umanitare.

Semnificația evenimentelor menționate ne oferă prilejul de a face un apel la solidaritate românilor de pretutindeni pentru a demonstra lumii frumusețile și comorile spirituale ale culturii și civilizației românești. Doar așa vom demonstra perenitatea și consistența valorilor și tradițiilor poporului nostru, formate de-a lungul unei istorii care se pierde în negura timpului.

Ar fi o mare bucurie dacă această zi ar deveni un prilej de a promova pacea, toleranța și înțelegerea printr-o mai bună cunoaștere și înțelegere a specificului cultural al popoarelor la nivel european.

Drept pentru care, mă adresez cu patimă și speranță tuturor românilor, din toate colțurile lumii, și-i rog să se unească în jurul valorilor noastre comune care au făcut posibilă, în urmă cu un veac, formarea statului național român.

Vă mulțumesc pentru atenție,

Deputat Rodica Paraschiv

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.