Prahova a semnat pentru Unire! Românii din Italia au sarbatorit Centenarul la Roma

Publicat in Politica 06 Mai 2018 701 ori
Google+ WhatsApp

Roma a gazduit, in perioada 4-6 mai, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri și comunității românești din diaspora. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a Expo România-Italia, care a avut loc la Club Atlantico din capitala Italiei.

Din delegatia prahiveana au facut parte Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti, primarii comunelor Tomsani si Lipanesti, membri din conducerea Fundatiei "Constantin Stere" si Fundatiei Cultural Istorice "Mihai Viteazul" Ploiesti, consilierul judetean PSD Rares Enescu si reprezentanti ai Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile “AE3R Ploiești - Prahova”.

 

Prahovenii și-au pus semnătura pentru modificarea și completarea constituției Române în privința Unirii R. Moldova cu România!

 

Printre obiectivele principale ale Expo România-Italia se numără: înfrățirea mai multor localități din România și Italia, prezentarea serviciilor destinate celor care vor să se întoarcă acasă, dezvoltarea relațiilor de colaborare între instituții românești și italiene, promovarea economiilor locale din România la nivel internațional, promovarea turismului românesc, dezvoltarea relațiilor comerciale între România și Italia.

Prezenta la evenimentul dedicat Centenarului a fost si ministrul Natalia-Elena Intotero, care a prezentat iniţativele pe care MRP le are în desfăşurare pe parcursul acestui an, îndeosebi proiectele prilejuite de aniversarea Centenarului Marii Uniri. Demnitarul a oferit, de asemenea, detalii despre posibilităţile pe care românii de pretutindeni le au pentru a deschide afaceri cu sprijin financiar din partea Guvernului României, acest tip de iniţiative fiind de mare interes pentru cei prezenţi la discuţii. Au mai fost abordate teme referitoare la educaţie, sănătate, fiscalitate şi dezvoltare socială.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office