Călin Popescu Tăriceanu îl pune la punct pe Klaus Iohannis: 'Dacă voia stat de drept, trebuia să denunțe protocoalele"

Publicat in Politica 02 Mai 2018 670 ori
Google+ WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu îl pune la punct pe Klaus Iohannis: 'Dacă voia stat de drept, trebuia să denunțe protocoalele"
Călin Popescu Tăriceanu îl pune la punct pe Klaus Iohannis: 'Dacă voia stat de drept, trebuia să denunțe protocoalele"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şeful statului, Klaus Iohannis, ar fi trebuit din primul moment să denunţe protocoalele dintre SRI şi DNA sau o serie de alte instituţii din Justiţie.

"Dacă preşedintele este cu adevărat preocupat şi îşi doreşte o justiţie independentă şi doreşte ca România să fie un adevărat stat de drept, nu o caricatură de stat de drept, atunci ar fi trebuit, după părerea mea, să denunţe din primul moment protocoalele dintre SRI, DNA şi o serie de alte instituţii din Justiţie, lucru care până astăzi nu s-a întâmplat. Preşedintele are la îndemână acest instrument, deoarece conduce CSAT şi, aşa cum s-a vorbit în trecut, CSAT, prin demersul pe care l-a demarat de a considera corupţia o ameninţare la adresa securităţii naţionale, poate să spună foarte clar şi să facă delimitare între ceea ce este ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ceea ce este atentatul la viaţa privată a oamenilor, la drepturile şi libertăţile individuale care au fost grav încălcate prin aceste protocoale secrete", a afirmat miercuri Tăriceanu.

El susţine că "era nevoie de o atitudine politică lipsită de orice echivoc de a denunţa public, politic, acest gen de acţiuni care periclitează grav încrederea în justiţie", scrie agerpres.ro.

"Preşedintele, chiar dacă CSAT nu are cunoştinţă de încheierea acestor protocoale, pentru că nu au fost aprobate de CSAT, lucru pe care pot să vi-l spun din perioada când eram prim-ministru, nu ştiu ce s-a întâmplat ulterior, acest lucru ţine de resortul instituţiei şi preşedintele Iohannis poate să răspundă de perioada mandatului domniei sale, dar cred că era nevoie de o atitudine politică lipsită de orice echivoc de a denunţa public, politic, acest gen de acţiuni care periclitează grav încrederea în justiţie şi până la urmă elementul fundamental în jurul căruia se creează statul. În final, statul este o creaţie menită să servească şi să apere cetăţeanul. Nu sunt adeptul acelei viziuni, care, din păcate, este şi în Constituţia României. Statul nu porneşte de la instituţii şi ajunge la cetăţean, ci invers. Se porneşte de la cetăţean şi creăm instituţiile necesare apărării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor", a adăugat Tăriceanu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.