Ce spune directorul RASP, Raul Petrescu, despre moernizarea sistemului de iluminat stradal

Publicat in Politica 24 Aprilie 2018 374 ori
Google+ WhatsApp
Ce spune directorul RASP, Raul Petrescu, despre moernizarea sistemului de iluminat stradal
Ce spune directorul RASP, Raul Petrescu, despre moernizarea sistemului de iluminat stradal

Autorităţile ploieştene pregătesc două proiecte, cu o valoare totală estimată la 5 milioane de euro, pentru modernizarea sistemului de iluminat public, cu intenţia atragerii unei consistente finanţări de la Uniunea Europeană. Intenţiile Primăriei sunt ca lucrările să se deruleze pe şoselele pe care se află calea de rulare a tramvaielor, modernizată tot cu bani de la UE, în precedenta sesiune. Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Raul Petrescu, a confirmat public această decizie, precizând că se doreşte, pe aceste tronsoane, şi introducerea în subteran a tuturor cablurilor de telecomunicaţii.

Ideea modernizării sistemului doar pe străzile cu tramvaie a şi stat la baza deciziei municipalităţii de a depune două proiecte europene, unul pentru traseul 101 şi unul pentru 102.

"Dorim înlocuirea corpurilor vechi de iluminat. Vorbim despre două proiecte distincte, unul pentru linia de tramvai 101 şi unul pentru linia 102. Este o oportunitate importantă de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional Regio şi se impune să o valorificăm", a afirmat, luni, Raul Petrescu, directorul RASP.

Tot ca element de noutate, şeful Regiei a precizat că se doreşte introducerea unui sistem cu senzori, care să detecteze numărul de maşini care circulă pe şoselele respective sau de pietoni şi să reducă gradul de iluminat în momentul în care nu e nicio mişcare pe stradă sau pe trotuar.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office