Lovitura! Președintele Iohannis va accepta demisia Laurei Codruța Kovesi

Publicat in Politica 12 Aprilie 2018 1527 ori
Google+ WhatsApp
Lovitura! Președintele Iohannis va accepta demisia Laurei Codruța Kovesi
Lovitura! Președintele Iohannis va accepta demisia Laurei Codruța Kovesi

A trecut și Paștele, toată lumea așteaptă decizia președintelui Iohannis privind cererea de demitere a șefei DNA, înaintată de ministrul justiției, dar iată că șeful statului nu se grăbește să iasă la rampă.

Perfect normal, după părerea mea, având în vedere că scandalul protocoalelor a depășit de mult granițele țării și aduce zilnic noi breaking-news – uri, iar pe de altă parte președintele nici nu a afirmat, de fapt, că va decide după Paște, ci după ...sărbători, care mai sunt destule până la Crăciun, dacă nu cumva la Paștele cailor! N-aș vrea să uitați totuși că șeful statului însuși a simțit pe pielea sa cum funcționa în 2014 protocolul dintre SRI și ANI, ba chiar și cel dintre SRI și Înalta Curte de Casație și Justiție, aflată atunci sub comanda Liviei Stanciu, numită ulterior la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 (nouă) ani!

Deci, ca să fiu bine înțeles, președintele Iohannis avea toate motivele să nu acopere existența protocoalelor, în momentul în care Sebastian Ghiță le-a denunțat public, drept care Administrația Prezidențială a difuzat prompt comunicatul în care preciza că înțelegerile secrete nu au fost aprobate prin hotărâri ale CSAT, care nici nu are căderea să le desecretizeze.

fost semnalul clar că din Dealul Cotrocenilor s-a dat lumină verde pentru pasul următor... Pe care l-a făcut Eduard Hellvig , noul șef al SRI, care fusese, la rândul său, victimă a ANI și care a anunțat imediat că este gata să scoată la lumină protocolul. Cum a și făcut, de altfel, cu un curaj demn de aplaudat, alăturat celorlalte măsuri substanțiale de reformare a SRI-ului, printre care și trimiterea în rezervă a lui Florian Coldea!

Pentru desecretizarea protocolului dintre SRI și Parchetul General mai era nevoie însă de acceptul șovăitorului procuror general Augustin Lazăr, care și-a luat timp de reflecție până să decidă, cum văd că face și în privinţa denunțului exploziv înaintat de Adrian Sârbu, care cerea publicarea TUTUROR protocoalelor existente între SRI și alte instituții ale statului.

Cert e că, după primul document ieșit la lumină, cu semnăturile lui Florian Coldea și Laurei Codruța Kovesi, s-a iscat un veritabil tsunami, pe care nu-l mai poate potoli nimeni și care continuă, iată, să genereze valuri uriașe de revoltă și dispreț în societate, ca și reacțiile cuvenite în presa internațională. Pe acest fond, cine aștepta ca la cea de a doua așa-zisă audiere a lui Coldea să-l audă pe fostul adjunct al SRI cu cine-știe-ce recunoașteri sau regrete a înțeles din declarația sa de presă, citită pe silabe, că prea-cuviosul nu numai că nu se lasă răstignit și nu se căiește, ci promite să plătească polițe celor care, trădând existența protocoalelor, l-au trădat pe el însuși, ca unic și vajnic apărător al statului!


De-aceea, președintele Iohannis nici nu are vreun motiv să- şi grăbească decizia, de care poate nici nu va mai fi nevoie, până la urmă. Devine tot mai probabil ca șefa DNA să-și înainteze ea însăși demisia.
După părerea mea, răspunsul cel mai bun și l-a obiect i l-a dat fostul său subaltern, Daniel Dragomir, șeful echipei anti-tero de la SRI, care l-a pus în gardă “să nu mai vorbească despre spioni și teroriști în șlapi”, ca să nu se vadă obligat să treacă la alt nivel cu dezvăluirile sale. Și să nu vă îndoiți că în scandalul potocoalelor urmează alte și alte șocuri pentru opinia publică, absolut toate vizându-i deopotrivă pe Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.

Pe care șeful statului, sunt sigur, o va accepta!…

Un comentariu de Horia Alexandrescu

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.