Cornel Nistorescu: Sentinte din frica de Kovesi

Publicat in Politica 04 Aprilie 2018 281 ori
Google+ WhatsApp
Cornel Nistorescu: Sentinte din frica de Kovesi
Cornel Nistorescu: Sentinte din frica de Kovesi

Fac parte dintre cei care s-au judecat vreme de 4 ani cu Dan Voiculescu. Si care a pierdut. In baza raspunderii in solidar, am platit, impreuna cu ziarul Evenimentul Zilei, suma stabilita de judecator. Domnul Dan Voiculescu a primit banii (citeva mii de euro in lei) si asta a fost tot. 

Nu l-am urit, nu m-am dus sa fac un denunt despre cine stie ce si nu am cerut revizuirea sentintei cind un complet de judecata a dat o sentinta definitiva privitoare la colaborarea cu securitatea. Ba cind el si Antena 3 s-au opus regimului de abuzuri din mandatele lui Traian Basescu, avind posibilitatea de a alege, adica de a sta cuminti sau de a lupta cu Basescu, el si jurnalistii sai au ales varianta sa lupte. Pentru asta, l-am iertat. In toata nebunia regimului Basescu, Voiculescu (acest personaj politico-economic atat de hulit de toata lumea cu pretentii si ifose democratice) a avut puterea sa lupte cu marinarul si cu un regim al coruptiei, al sforariei si abuzului. Aiureala si megaabuzurile de astazi vin din fantezia marinarului, din viziunea sa asupra democratiei. in aberantul regim Basescu, Dan Voiculescu si Antena 3 au facut cit un partid politic parlamentar asezat intr-o opozitie crunta. Din cauza asta, Dan Voiculescu a platit. Nu pentru ce-a facut pe vremea lui Ceausescu si a securitatii, nu pentru ce a invirtit dupa 1990, ci pentru curajul (considerat tupeu) de a se opune acestui personaj infect, numit Traian Basescu. Si mai ales practicilor introduse de el. Ca Dan Voiculescu a avut si motive, si interese sa se opuna, nu ma indoiesc. Traian Basescu a stilcit Romania pentru a avea putere, dar si pentru a face bani. Traian Basescu a plecat de la Cotroceni, el si familia sa, de parca ar fi parasit conducerea unei banci. Si Dan Voiculescu s-a opus tot din ratiuni financiare si, probabil, din unele ratiuni de constiinta sau de mindrie. Dar s-a opus, desi putea sa n-o faca si sa iasa mult mai cistigat.

Luptind cu Basescu, Antena 3 s-a ales cu adversitatea intregii clici. Adica a lui Basescu, Udrea, Blejnar, Kovesi, Coldea, Videanu, Moldoveanu, Maior, Dancu etc. De aici vine si procesul cu Codruta Kovesi (este de mirare ca Daniel Morar n-a adoptat aceeasi atitudine).

Chiar si scandalul care a dus la acest proces, adica banii dintre Bercea Mondial si Mircea Basescu, fara Antena 3 n-ar fi existat. Decontul si lumina care s-au facut in aceasta poveste scirboasa sunt tot rezultatul demersului facut de jurnalistii Antenei 3. Ca aceasta afacere a fost ascunsa si mai apoi trasa de par, iarasi nu avem indoieli. Ca si marginalizarea procurorului Eugen Iacobescu, tot de la mafia din Parchetul General sau din DNA trebuie sa fi venit. Ca jurnalistii care au acuzat-o pe Codruta Kovesi n-au putut dovedi afirmatia lor este o greseala, mai ales ca probarea cazurilor de dosare ingropate sau masluite in DNA este greu de facut.

Acordarea unei despagubiri atat de mari in urma unui proces intre un procuror sef si un grup de jurnalisti depaseste orice limita. Nu este Codruta Kovesi calugarita imaculata care trebuie despagubita. Prestatia sa in cele doua stagii, la Parchetul General si la DNA, ne arata mai degraba un om cu un comportament aproape politic, un om vanitos si razbunator, care nu se da la o parte sa minta cind este vorba de lucruri care o deranjeaza sau o incurca.

Cornel Nistorescu

Cititi continuarea pe cotidianul.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office