DOVADA ca Onea trebuia dat afara din magistratura inca din 2015

Publicat in Politica 16 Martie 2018 1005 ori
Google+ WhatsApp
DOVADA ca Onea trebuia dat afara din magistratura inca din 2015
DOVADA ca Onea trebuia dat afara din magistratura inca din 2015

Procurorul sef al DNA Ploiesti pare sa fi gasit reteta succesului profesional sau, cine stie, poate are prin buzunare vreun talisman norocos, care il fereste de rele. 

Dosarul Cosma nu este primul deschis si trimis in judecata avand la baza probe si denunturi false. Inca din 2015, Onea si-a demonstrat talentul de "paraditor", atunci cand i-a deschis dosar penal vicepresedintelui ANAF Romeo Florin Nicolae. 

Intr-o lume normala, dosarul lui Romeo Nicolae ar fi fost suficient pentru excluderea din magistratura a lui Onea, motivele fiind indestulatoare si deosebit de grave. In primul rand, Onea Lucian i-a deschis dosarul lui Nicolae de la ANAF la 5 ani de la presupusa fapta! In al doilea rand si cel mai important, dosarul are la baza un denunt facut de "o cunostinta mai veche". Adica fix pe reteta folosita de Onea in cazul Cosma, Savu etc. "Cunostinte vechi", folosite sub presiune si obligate sa depuna declaratii mincinoase despre oameni pe care Onea nu-i avea la stomac.

Norocul lui Romeo Nicolae a venit, insa, de la judecatori, care au stabilit ca omul este nevinovat, achitandu-l definitiv. Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus achitarea pe motiv ca nu există probe la dosar, în condiţiile în care Tribunalul Prahova dispusese, anterior, achitarea în baza unei prevederi legate conform căreia fapta nu a existat.

Ne intrebam: cine raspunde pentru acest nou abuz al procurorilor DNA? Pentru acest nou dosar fabricat fara nici cea mai mica proba? Cine raspunde pentru ca procurorii doctoritei Kovesi au distrus viata si cariera unui om, pentru ca au facut dosarul in baza unor denunturi, asa cum este practica la parchetul anticoruptie si l-au supus pe fostul sef din ANAF oprobiului public, desi acesta era nevinovat, asa cum doua instante au stabilit? 

Asteptam cu interes solutionarea in dosarul Cosma, cand, cu siguranta, Inalta Curte va trage aceleasi concluzii ca in cazul fostului vicepresedinte al ANAF, dosarul fiind bazat fix pe acelasi tip de acuzatii: false, date sub presiune, de martori "cunostinte vechi".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office