De ce a plecat primarul Dobre în vizită la Comisia Europeană?!

Publicat in Politica 14 Martie 2018 262 ori
Google+ WhatsApp
De ce a plecat primarul Dobre în vizită la Comisia Europeană?!
De ce a plecat primarul Dobre în vizită la Comisia Europeană?!

Primarul Ploieştiului Adrian Dobre a plecat la Strasbourg şi Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene asupra posibilităţii de atragere de fonduri europene în mod direct, fără intermediari.

De data aceasta noutatatea este reprezentată de faptul că primarul va discuta direct cu executivul Uniunii Europene asupra unor programe de dezvoltare care ar putea fi finanţate direct de Bruxelles fără a fi intermediate de autorităţile centrale româneşti.

Nu este niciun secret faptul că absorbţia lentă de fonduri europene erste cauzată de lentoarea cu care se mişcă autorităţile de la Bucureşti (Ministerul Dezvoltării/MDRAP) şi Agenţiile Regionale de Dezvoltare (un fel de al doilea filtru şi organizator al investiţiilor în unele cazuri). În plus statul român are o legislaţie mult mai stufoasă şi restrictivă decât cea europeană privind acordarea acestor fonduri şi avizarea unor proiecte ce ar putea căpăta finanţare.

Ca atare, există posibilitatea mai puţin cunoscută de către primarii din ţară de a putea contracta fonduri comunitare pentru proiectele lor de dezvoltare mult mai simplu şi fără intermediari birocratici şi greoi, informeaza www.telegrama.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office